Home Ploegen Trainersstaf Bestuur Kalender - Uitslagen Klassement Clubnieuws Sport West - Focus-WTV Info & terreinen Historiek Geschiedenis Jeugdwerking Gastenboek Fotoboek Contact
Volgende match FANION:
18/03/2018 - 15:00
VK.WESTHOEK A
K.SINT-ELOOIS-WINKEL SP. A

 

Clubnieuws

2018-03-16
Dieter Yde verlaat Winkel en tekende bij KSK Oostnieuwkerke


2018-03-02
Afgelastingen

Naar aanleiding van de voorspellingen van het KMI voor de komende uren met
gevaarlijke toestanden op de weg tot en met morgenochtend heeft het Provinciaal Organisatie comité
van West-Vlaanderen beslist om over te gaan tot een algemene afgelastingen voor de
wedstrijden van vrijdagavond 2 maart 2018 en zaterdagvoormiddag 3 maart 2018.


Naar aanleiding van de voorspellingen van het KMI, heeft de Pro League beslist om over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van de beloften (1A &1B) -en reservewedstrijden 1ste amateurs van vrijdag 2 maart 2018.

2018-02-24


Sponsor Geert Cool ziet zijn lang gekoesterde droom mogelijk uitkomen
“Tweede plaats en promotie moeten nu zeker kunnen”
Leider Petegem zal geen licentie vragen voor eerste amateurklasse. De ploeg die kampioen speelt of na Petegem eindigt, promoveert. “Dat is nog eens goed nieuws”, ziet sponsor Geert Cool mogelijk zijn lang gekoesterde droom uitkomen.


Met een voorlopige tweede plaats en vijf punten achterstand op leider Petegem zien de promotiekansen voor Winkel er goed uit.
“Voor de titel wordt het moeilijk, niet onmogelijk, maar een tweede plaats en promotie moeten zeker kunnen”, hoopt Geert Cool. “Uiteraard zou ik liever die titel pakken. Het staat zoveel mooier om ontvangen te worden op het gemeentehuis van Ledegem. Als het niet anders kan, via de tweede plaats. Maar ook dat is nog niet zeker. Zondag, met de verplaatsing naar concurrent Rupel-Boom, staan we voor een belangrijke match die we zeker niet mogen verliezen. Want ook met Mandel en Westhoek liggen er nog kapers op de kust.”
Op verplaatsing geen nadeel
Dat Winkel het op zondag op verplaatsing moet doen, is geen nadeel. De rood-zwarten zijn op hun best buitenhuis. Terwijl ze voor eigen volk slechts 18 op 33 haalden, spannen ze buitenhuis de kroon met 22 op 30.
“Ik het het zo'n beetje gehad met het excuus dat ons veld de oorzaak is van het vele puntenverlies”, reageert Geert Cool. “Ons veld ligt er beter bij dan dat van eersteklasser KV Kortrijk. Ik heb ook gevoetbald. Over een veld werd er toen nooit geklaagd. We trokken onze schoenen aan en speelden voor wat we waard waren.”
Als Winkel promoveert, zal het ongetwijfeld versterking moeten bijhalen.
“Dat is zeker”, beaamt Geert Cool. “Maar als ik zie dat Knokke en Aalst, die vorig seizoen promoveerden, moeiteloos meedraaien, moet het niveauverschil toch niet zo groot zijn. We zullen in ieder geval met minder moeten tevreden zijn.”

2018-02-22


Winkel Sport heeft twee nieuwe spelers
aangeworven, in functie van volgend seizoen.
Beiden komen uit voor K.SK Ronse .
Het betreft : Souleymane Youla 29/11/1981 en Zakari Junior Lambo 19/01/1999

2018-02-20


Beste supporters
Trouwe supporter Jacques Sabbe is overleden.We wensen de familie veel sterkte.

2018-02-18
Etentje

Ter gelegenheid van de thuiswedstrijd KVC Winkel Sport-FC Gullegem op zondag 25 maart 2018 om 15u00 nodigen we alle sponsors, supporters, medewerkers en leden uit in de Velodroom, kerkplein 5 te Sint Eloois Winkel om 12u stipt.
Prijs 60 euro over te schrijven op rekeningnummer BE91 2850 4907 7076 met vermelding "voornaam, naam : Velodroom'2018-02-18


Winkel Sport haalt Sofiane Oumedjeber weg bij Mandel United, doelman en kapitein Sven Dhoest tekent bij
Winkel Sport verloor spelmaker Aaron Vanfleteren aan R. Knokke FC, maar heeft ondertussen met Sofiane Oumedjeber (25) een vervanger beet. De Fransman schitterde in zijn eerste seizoen op Vlaamse bodem bij KFC Izegem, bij fusieclub KFC Mandel United vlotte het dit seizoen nog niet zo goed.
Sofiane Oumedjeber werd bij Iris Club de Croix weggehaald in Frankrijk. Vorig jaar eindigde KFC Izegem vijfde en daar zat de smaakmaker voor heel wat tussen. Bij fusieclub Mandel United (KFC Izegem en OMS Ingelmunster) kreeg hij ook zijn kans, maar hij slaagde er voorlopig niet in om zijn stempel evenveel te drukken als hij Izegem wel kon.

Na vier weken schorsing zat Sofiane Oumedjeber voor het eerst op de bank in de wedstrijd bij SK Ronse. Mandel United ging er zaterdagavond met 0-1 winnen, het doelpunt kwam van Lorthiois, het maatje van de Oumedjebers. Bij Mandel speelt ook Mehdi Oumedjeber, het broertje van Sofiane, die komt niet mee over naar Winkel Sport. De vier weken schorsing had Sofiane Oumedjeber trouwens opgelopen in de thuiswedstrijd tegen... Winkel en na een drie tackle op Aaron Vandendriessche.

Bij Mandel United werden al acht inkomende transfers gerealiseerd. Ondertussen raakte ook bekend dat Frederik Declercq (RC Harelbeke), Abdallah Bouchaala (SC Dikkelvenne) en dus Sofiane Oumedjeber (Winkel Sport) vertrekken.
Bij reeksgenoot Winkel Sport tekende ook doelman Sven Dhoest bij. De talentvolle doelman die werd opgeleid bij Club Brugge, maar door blessures werd geplaagd, zal straks aan zijn derde seizoen bij rood-zwart beginnen.

2018-02-02


Beste,

Winkel Sport heeft een spits aangeworven:
- Albert Adu
- 08-08-1988
- Nederlander – Ghanees
- laatst spelend voor KI KLAKSVIK (Faeröer Eilanden)
- speelgerechtigd nadat zijn vorige club de internationale transfer bevestigd heeft (ten laatste na een maand)

2018-02-02
Pannekoekenkaarting kantine WInkel Sport


Vrijdag 23 feb 2018 vanaf 18u00
Zondag 25 feb 2018 vanaf 09u00
Inleg 1€25.Drank niet verplicht

2018-02-02


Zondagavond, in de match Waregem tegen Oostende lopen de spelertjes van U7 wsp op met de spelers van Waregem

2018-01-29
Nicholas Tamsin ruilt Winkel Sport voor buur en reeksgenoot Mandel United

Na Aaron Vanfleteren die naar Knokke vertrekt, tekende Nicholas Tamsin voor Mandel United

2018-01-28


De wedstrijd KFC Sparta Petegem – Winkel Sport (eerste ploeg) gaat door op zaterdag 07/04 om 19.30 u. en dit wegens Parijs-Roubaix

2017-12-29
Nieuwe speler beloften

Emiel Wheaton komt over van KSV Roeselare

2017-12-11


De uitgestelde match Harelbeke-wsp staat genoteerd op zondag 7 jan om 15u

2017-12-10


Wedstrijd in Harelbeke deze namiddag afgelast

2017-12-10


Provinciale matchen West Vlaanderen afgelast

2017-12-10
“Verplaatsing naar Harelbeke schrikt ons zeker niet af”

Na de miskleun aan huis tegen Ronse moet Winkel morgen zijn gram halen bij provinciegenoot Harelbeke. “Die wedstrijd schrikt ons zeker niet af. Op verplaatsing doen we het beter dan voor eigen volk”, zegt doelman Jordy Mervilde.
Doelman Jordy Mervilde is al drie seizoenen aan de slag bij Winkel. Drie seizoenen in de schaduw van eerst Dimitri Verhulst, de jongste twee seizoenen van Sven Dhoest. Zelfs een plaats op de bank is dit seizoen niet altijd aan hem besteed.

“De schuld van die regel -21 jaar die wordt opgelegd aan de clubs”, weet de 22-jarige Lauwenaar. “Omdat Arne Sabbe aan die regel beantwoordt, krijgt hij soms de voorkeur. Niet meer de vorige twee wedstrijden waarin ik telkens op de bank zat. Natuurlijk is het mijn bedoeling om ooit eerste doelman te worden. Liefst bij Winkel, als het niet anders kan bij een andere ploeg. Binnenkort wil ik graag weten waar ik volgend seizoen aan toe ben. Tenslotte kan ik niet eeuwig en altijd op die bank toeven. Vorig seizoen toonden enkele ploegen interesse. Precies omdat ik graag bij Winkel ben, goed in de spelersgroep lig en als doelman nog veel kan opsteken van Sven Dhoest, ben ik hier gebleven. En ik heb me altijd positief opgesteld, nooit van mijn oren gemaakt.”

Dubbele taak

Jordy Mervilde is aan zijn laatste studiejaar bezig. Nog enkele maanden en dan heeft hij zijn diploma van personal coach op zak.

“Dan wacht mij een dubbele taak: aan werk geraken en een ploeg vinden waar ik speelkansen krijg”, weet de Winkelse goalie. “Met mijn diploma is het vooral de bedoeling om evenementen te organiseren. Dit jaar heb ik voor mijn studies, samen met vrienden-voetballers Lennert Vansteenkiste, Dietri Laflere en Jonas Verhelstde, de wedstrijd van de Deaf Devils (de nationale ploeg gehoorgestoorden, nvdr.) op het veld van RC Lauwe georganiseerd. Ook volgend jaar op 28 april neem ik weer de organisatie op mijn schouders. Deze keer voor de wedstrijd tegen Schotland. Dergelijke evenementen organiseren is mijn dada.”

Door Fons Vandewynckele

2017-12-05
“Mogen nooit verliezen van zo’n tegenstander”

Winkel verloor verrassend thuis met 0-2 van SK Ronse. Het was met 14 op 18 nochtans aan een goede reeks bezig, maar liet zich ringeloren door een nochtans weinig indruk makend tegenstander. Winkel zakt naar plaats zes en verkeek een mooie kans om te naderen op leider Petegem.
“Van een matige tegenstander als Ronse mogen we nooit verliezen”, beweert Mathias Velghe. “Maar om te winnen moet je scoren en dat ging ons niet goed af. Hoewel we niet onze beste match van het seizoen speelden, waren wij toch overtuigend baas. In voetbal is dat niet genoeg om te winnen. Wij vertikten het, deels ook door pech, om ons overwicht in doelpunten uit te drukken. Naarmate de wedstrijd vorderde, voelde je het zo aankomen: we gingen nog lang mogen spelen om aan een doelpunt te geraken. We hebben drie belangrijke punten te grabbel gegooid.”

Hoewel er aan kwaliteit en ervaring geen tekort is, slaagt Winkel er niet in om zich als titelfavoriet te profileren. Het ontbeert de jongens van trainer Danny Lavens vooral aan scorend vermogen. Dat gebrek aan efficiëntie is niet nieuw.

Advertentie

“We waren nochtans aan een goede reeks bezig”, reageert Mathias Velghe. “De nederlaag tegen Ronse kon op geen slechter moment komen. Zondag kijken we buur Harelbeke in de ogen. De week daarop trekken we naar Mandel. Twee loodzware opdrachten. Daarom zijn we nog niet verloren. Op vreemde bodem komen we beter voor de dag dan op eigen veld

2017-11-23


Proficiat! Nicholas Tamsin is geselecteerd voor de EOTS ploeg van de maand November in de Krant van West-Vlaanderen.

2017-11-23
Sven Dhoest niet blij met de twintig doelpunten die hij al binnen kreeg “Ik wil belangrijk zijn

Geen stunt voor Winkel tegen de ongeslagen leider Petegem. De rood-zwarten speelden wel een sterke tweede helft en zaten na het 1-1 gelijkspel met gemengde gevoelens. “Wij verdienden te winnen”, beweert doelman Sven Dhoest.
Af en toe eens met een belangrijke redding uitpakken, doet deugd
SVEN DHOEST
Beter aan de wedstrijd kon Winkel niet beginnen. Op strafschop trapte Nicholas Tamsin zijn ploeg al vroeg op voorsprong. Daarna maakte de thuisploeg de fout om te snel naar de lange bal te grijpen die zelden of nooit aankwam. Pas na de rust veranderde Winkel het geweer van schouder, zocht en vond telkens de goede combinatie. De 2-0 hing in de lucht, maar het was een uitgekookt Petegem dat niet toevallig op hoekschop de gelijkmaker scoorde.

“Uitgezonderd op standaardsituaties hebben de leiders aanvallend weinig in elkaar gebokst”, aldus doelman Sven Dhoest. “Telkens op hoekschoppen kwamen ze mij ambeteren. Ook bij die gelijkmaker zat er aanvankelijk iemand in mijn rug. We lieten ons te gemakkelijk beetnemen. Een vermijdbaar doelpunt dat ons twee kostbare punten kost. Anderzijds kunnen we de laatste weken met 11 op 15 niet klagen.”

Advertentie

Met twintig tegengoals kan Sven Dhoest wellicht niet gelukkig zijn. “Dat ben ik ook niet”, reageert de 23-jarige Jabbekenaar. “Vooral in de aanvangsfase van de competitie heb ik verschillende keren staan balen tussen mijn doelpalen. In die periode moest ik weinig ingrijpen, werd telkens geklopt op kutballen. De jongste weken word ik meer aan het werk gezet, kan ik meer beslissend zijn. Ik voel me pas goed in mijn vel als ik belangrijk kan zijn voor de ploeg. Uiteraard is het niet de bedoeling dat ik in een schietkraam sta. Maar af en toe eens met een belangrijke redding uitpakken, zoals vorige week op Gullegem, doet deugd en geeft me vertrouwen.”

2017-11-20
Winkel grijpt naast stuntzege tegen ongeslagen leider

Winkel Sport lag er op gebrand om als eerste de ongeslagen leider Petegem in het zand te doen bijten, maar de rood-zwarten moesten zich gisteren met een 1-1 gelijkspel tevreden stelle

“Ik zag een hautain en arrogant Petegem, dat blij was dat het met een gelijkspel wegkwam”, zei trainer Danny Lavens. “De bezoekers bespeelden de scheidsrechter voortdurend door zich te laten vallen en het tempo uit de match te halen. Ondanks onze vroege voorsprong was onze eerste helft niet goed. We waren niet rustig genoeg in balbezit en kozen steevast voor de verkeerde oplossing. Petegem dreigde met veel powerplay op standaardsituaties maar slaagde er niet in om kansen af te dwingen. Na de rust waren er kansen voor Vandendriessche en Vanfleteren, maar het doelpunt viel - niet toevallig op hoekschop - aan de overkant. In het slotkwartier kregen we nog enkele kansen via Obin en Vandendriessche. Jammer dat we ze niet konden verzilveren

2017-11-14
Fotoreportage Gullegem-Winkel Sport 12/7/2017: 2-3

De fotoreportage is terug te vinden in het fotoboek

2017-11-11


VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC GULLEGEM-WINKEL SPORT - Aaron Vandendriessche (Winkel Sport) trekt op veel posities zijn streng
“We beseffen heel goed dat Gullegem geen makkie wordt”
Winkel pakte vorige zondag tegen Westhoek uit met een degelijke prestatie en won verdiend met 3-1. Zondag wacht de rood-zwarten de korte trip naar buur Gullegem. “Dat is op eigen veld sterk bezig”, weet Aaron Vandendriessche.
Aaron Vandendriessche werd vorige week als linkerflankaanvaller uitgespeeld. De Diksmuidenaar opende de score met een beauty. Toen iedereen een voorzet verwachtte, kapte hij zijn man uit en schoot vanuit een scherpe hoek de bal in doel.

“Een ingeving van het moment”, lacht de 26-jarige Vandendriessche. “Mijn allermooiste doelpunt? Toch zeker eentje om in te kaderen. Een man van veel doelpunten ben ik nooit geweest. Mijn persoonlijk record bedraagt acht, ook omdat ik vaak in de verdediging word opgesteld.”

Polyvalent

Aaron Vandendriessche is polyvalent. Verdediger, middenvelder, flankaanvaller, het maakt hem niets uit. Overal trekt hij zijn streng. Toch hebben we de indruk dat hij op de linkerflank het best tot zijn recht komt.

“Ik laat de keuze aan de trainer over”, zegt hij. “Het klopt wel dat ik mij op de linkerflank goed in mijn vel voel. Ik mag er mij aanvallend uitleven en vorm een goed duo met Rens Verhooghe. Of ik zondag opnieuw op die positie zal starten, is nog niet zeker. Aaron Vanfleteren is geschorst en het is nog niet zeker wie hem zal vervangen.”

Gullegem dat net een blauwtje opliep op Sint-Niklaas, wordt alleszins geen makkie.

“Dat beseffen we heel goed”, reageert Aaron Vandendriessche. “Wie kan winnen van Mandel en Rupel Boom moet je met respect tegemoet treden. Maar wij willen winnen. Ondanks onze aarzelende start, hebben we onze steile ambities niet begraven. De kloof met leider Petegem bedraagt negen punten. Niet weinig, maar niet onoverkomelijk. Wij mogen geen steken meer laten vallen, willen we niet gedoemd worden om voor de troostprijzen te moeten spelen.”

2017-11-04


Winkel Sport jeugd lanceert eerste stickeralbum

2017-11-04
Rens Verhooghe wil de drie punten tegen Westhoek als start van een betere periode “Alleen winne

Winkel Sport maakt zich op voor de derby tegen Westhoek. De Ieperlingen gaan de rood-zwarten vooraf in de ranking. Zelfs Harelbeke en het bescheiden Gullegem doen beter en dat steekt bij Winkel. “Tegen Westhoek is alleen winnen goed genoeg.”
Winkel zag vorige zondag in de slotminuut een dik verdiende zege tegen Temse alsnog in rook opgaan. “Die late tegentreffer kwam hard aan”, bekent Rens Verhooghe. “We zijn er enkele dagen niet goed van geweest. Na zo’n uitstekende match verdienden we toch meer dan een punt. Andermaal slaagden we er niet in om achteraan de nul te houden. Die vele tegendoelpunten braken ons al zuur op. Achteraan is er nochtans geen gebrek aan kwaliteit, zeker niet aan ervaring. Tenslotte spelen we al meerdere seizoenen samen. We geven ook weinig weg. Alleen buiten de tegenstanders de weinige kansen die ze krijgen maximaal uit.”

Winkel moet veel beter kunnen dan een voorlopige bescheiden zevende plaats.

“Daar zijn we ons van bewust”, zegt Rens Verhooghe. “Het wordt dan ook de hoogste tijd dat we opstaan. Zondag tegen Westhoek is alleen winnen goed genoeg. Het moet de start worden van een betere periode. Momenteel hinken we wat achterop, maar het seizoen is nog lang. We zijn zeker nog niet afgeschreven. Jammer dat we Darius Hillewaere lang zullen moeten missen. Darius was goed bezig, hopelijk komt het goed met zijn knieletsel.”

Vierde seizoen

Rens Verhooghe is aan zijn vierde seizoen bezig bij Winkel. Zijn voetbaljeugd bracht hij bij Club Brugge door, stapte voor een jaar over naar KV Kortrijk. Verhooghe is bij Winkel de stille soldaat die nooit uit de toon valt, altijd zijn wedstrijd speelt. Als linksachter kiest hij altijd voor de voetballende oplossing, pakt weinig kaarten.

“Klopt”, beaamt de 22-jarige Ruiseledenaar. “Maar als het moet kan ik ook de botte bijl bovenhalen. Of ik nooit aanbiedingen kreeg van hogere clubs? Er waren ooit contacten, maar niets concreet. Ik sta ook niet te popelen om te vertrekken. Het is goed zoals het is. Hier kan ik mijn job als leraar in de lagere school en voetbal goed combineren.”

bron : het Nieuwsblad

2017-10-28


Masis Voskanian wil terug de top vijf in met winst tegen Temse
“Succes komt niet vanzelf”Winkel Sport krijgt morgennamiddag Temse over de vloer. De Oost-Vlamingen staan op de vijfde plaats en tellen één punt meer dan de rood-zwarten. “Als we winnen, duiken we opnieuw de top vijf in”, hoopt Masis Voskanian.Masis Voskanian is op het veld een echte pitbull. De Armeense Belg gaat altijd voorop in de strijd. “Winnen gaat niet zonder de mouwen op te stropen”, weet de 27-jarige Bruggeling. “Succes komt niet vanzelf. Je moet er keihard voor werken. Iedere week moet je er voor de volle 100 procent staan. Tegen Temse zal het niet anders zijn, maar zelfs tegen de staartploegen kan je het je niet veroorloven even achterover te leunen.”

Vorig seizoen werd nog steen en been geklaagd over het gebrek aan afwerking. Niet meer dit seizoen, want met twintig doelpunten nestelt Winkel zich in de top drie van de meest doeltreffende ploegen. De vijftien tegengoals doen wel pijn aan de ogen. “Ik heb er geen verklaring voor”, aldus Voskanian. “We geven nochtans niet veel weg. Maar iedere keer dat de tegenstanders in onze rechthoek verschijnen, is het bingo. Mogelijk zijn we niet voldoende scherp in de duels en moeten we nog meer van ons afbijten.”

Vriend voor het leven

Voskanian kan leven met de huidige zesde plaats. “We hebben dit seizoen al veel goede wedstrijden gespeeld, alleen kregen we niet altijd waar we recht op hadden. Dat is nu eenmaal voetbal. Ook over mijn conditie heb ik geen reden tot klagen. Dat ik op het middenveld samen mag spelen met mijn beste vriend Nicolas Tamsin, is gewoon de max. Aan het voetbal houd je niet zoveel vrienden over, maar Nicolas is een vriend voor het leven. Van bij de eerste kennismaking klikte het tussen ons.”

2017-10-10
Etentje thuiswedstrijd Winkel Sport-VK Westhoek op zondag 5/11/2017

Voor de eerste maal dit seizoen bieden we een etentje, gratis ticket en receptie tijdens de rust aan voor de all-in prijs van 55,0 euro.

Ter gelegenheid van de thuiswedstrijd KVC Winkel Sport-VK Westhoek A op zondag 5 november 2017 om 14u30 nodigen we alle supporters, sponsors, medewerkers en leden uit in de Veldodroom, Kerkplein 5 te Sint Eloois Winkel om 11u30 stipt.

We voorzien volgend menu:
Aperitief cava Valhondo met fijne hapjes
Médaillon van Mechelse koekoek, knolseldercrème, crumble van spek, wilde paddestoel
Panna cotta, coulis van bosvruchten, chocolade fantasie
Koffie met versnapperingen
Wijn en water aan tafel

Dit bedrag (55 euro) dient uiterlijk op zondag 29 october 2017 overgeschreven te worden op rekeningnummer: BE91 2850 4907 7076 van KVC Winkel Sport met de vermelding van “Voornaam+Naam: Velodroom”

na deze maaltijd kan iedereen gratis de wedstrijd bijwonen. Er zal, in de mate van het mogelijke parkeergelegenheid voorzien zijn. We hopen dat dit initiatief het nodige succes zal kennen.

Het comité Winkel Sport

2017-10-10
Mathias VelgheWinkel Sport “Misschien zijn we te naïef in ons spel”

Winkel was de jongste weken bezig aan een inhaalbeweging. De rood-zwarten speelden heel volwassen. En bovenal, de scoringsmachine, het probleem van vorig seizoen, draaide op volle toeren. Aan de verplaatsing hield het echter een heuse kater over want het verloor met 3-1.
“Het is zuur”, zegt een ontgoochelde Mathias Velghe. “Wat er is misgegaan? Een goede vraag. Vooraf hoopten we door te gaan op ons elan en aansluiting te krijgen met de toppers. Onze verwachtingen werden niet ingelost. Inzake het veldspel waren wij de betere van de thuisploeg, maar daarmee win je nog niet de wedstrijd. Brakel hanteerde voortdurend de lange bal en zocht constant het duel op. Toen we halfweg de tweede helft de gelijkmaker aantekenden, dachten we ons gelanceerd. Niet dus. We werden koud gepakt.”

Tot vorige week beschikte Winkel nog over de beste aanval van de reeks. Alleen jammer dat de twaalf tegendoelpunten de ogen uitsteken.

“We slagen er niet in om de nul op het bord te houden”, weet ook Mathias Velghe. “Het is het verhaal van het seizoen. Wij willen steeds mooi voetbal brengen en kiezen steevast voor de aanval. Misschien zijn we te naïef en moeten we meer zekerheid inbouwen. In iedere geval, wij moeten ons binnen de kortste keren herpakken. Zondag komt Rupel Boom op bezoek en dat is sterk bezig.”

2017-10-07


“Uren zitten watertanden naar traptechniek Ronaldo”
Na een aarzelende start is Winkel op kruissnelheid gekomen en staat na de 4-1-winst tegen Torhout mooi op de derde plaats. In tegenstelling tot vorig seizoen, toen er steen en been geklaagd werd over een gebrekkige afwerking, gaan de kansen nu wel vlot binnen.


Je kan het of je kan het niet. En Aaron Vanfleteren kan het. Op het halfuur mocht de Winkelse aanvallende middenvelder een vrijschop nemen. Hij krulde die mooi in de bovenhoek.
“Ik heb dat altijd goed gekund”, lacht de 23-jarige Lendeledenaar. “Ik heb er ook veel op getraind om die bal mooi over de muur te krijgen. Bovenal ben ik een grote fan van Cristiano Ronaldo. Ik heb uren zitten kijken en vooral watertanden naar de schitterende traptechniek van de Portugees. Hoe hij die bal raakt, moet zowat de perfectie zijn. Een streling voor het oog.”


Scoren. Aaron Vanfleteren heeft er altijd op gekickt.
“Omdat doelpunten belangrijk zijn”, weet de 23-jarige Lendeledenaar. “Je mag nog zo goed spelen, op het eind van het seizoen word je op het aantal doelpunten afgerekend. En ik wil het niet ontkennen, scoren is voor een voetballer nog altijd het hoogste goed. Zeker als je daarmee je ploeg aan de overwinning helpt.”
Knokken
Winkel had niet zoveel problemen met Torhout. Terwijl de bezoekers in de eerste helft weinig konden dreigen, zat Winkel aan de rust met een 2-0-voorsprong op rozen. Pas na de pauze, toen de thuisploeg op haar lauweren ging rusten en de bezoekers de aansluitingstreffer maakten, werd het nog even spannend. “Na de aansluitingstreffer van Torhout gingen we knokken in plaats van voetballen”, zegt Aaron Vanfleteren. “Het is niet de eerste keer dit seizoen dat ons dat overkomt. We gaan er deze week toch eens moeten over praten vooraleer het faliekant afloopt.”
Bron: Het nieuwsblad

2017-10-07


“Ik klaag niet zo lang ik me mag uitleven”
Winkel is met vijftien doelpunten de beste scorende ploeg van de reeks. Die doeltreffendheid zal het zondag nodig hebben bij het Oost-Vlaamse Brakel.


“Aanvallend loopt het inderdaad lekker”, beaamt Aaron Vandendriessche. “Dat we ook gemakkelijk goals slikken is dan weer de keerzijde van de medaille. Achteraan slaagden we er dit seizoen nog niet in om de nul op het bord te houden. Maar zolang we meer doelpunten maken dan de tegenpartij, hebben we geen probleem.”
“De jongste weken openen we telkens vroeg de score. Een goede zaak, want op die manier moet de tegenpartij uit haar kot komen en krijgen onze aanvallers meer ruimte. Precies omdat het scoren zo goed gaat en wij snel een kloof slaan, sluipt er soms nonchalance in ons spel waardoor we de tegenstrever weer in de match laten komen. Dat zal er zeker uit moeten, anders wordt het nog eens fataal.


Dit seizoen wordt Aaron Vandendriessche als rechterflankverdediger opgesteld.
“Ik ben nu eenmaal polyvalent”, lacht de 26-jarige Diksmuidenaar. “Ook bij Koksijde heb ik in die functie gedurende twee seizoenen mijn streng getrokken. Ik mag dan het liefst op het middenveld spelen, zo lang ik mij aanvallend mag uitleven, hoor je mij niet klagen. Omdat ook Rens Verhooghe aan de overkant graag in de aanval trekt, is dat voor de ploeg een extra troef.”
Zondag trekt Winkel naar Brakel. “Dat wordt geen kattenpis. Alle ploegen hebben het er moeilijk”, besluit Aaron Vandendriessche

Bron: Het nieuwsblad

2017-10-02


http://www.focus-wtv.be/sport/winkel-sport-te-sterk-voor-torhout#

2017-10-02
Wijzigingen spelregels 2017-2018

Wijzigingen Spelregels 2017-2018

Spelers:
• Nationale Bonden kunnen toelaten:
– Doorlopende wissels in jeugd, veteranen en G-voetbal
• Op een vervanging of wijziging van de doelverdediger tijdens de rust zonder de scheidsrechter op de hoogte te brengen volgt geen waarschuwing (YC). Tijdens het spel : beiden YC bij volgende spelstilstand.
• Een speler die het speelveld betreedt zonder toelating van de scheidsrechter (indien nodig) en ingrijpt in het spel wordt bestraft met een DFK op de plaats van ingrijpen. Indien spel wordt onderbroken door R zonder ingrijpen: IFK .
• Een team dat een doelpunt scoort met een extra persoon op het speelveld wordt bestraft met een directe vrije schop op de plaats van de extra persoon.

De uitusting van de spelers :

• Petjes voor doelverdedigers zijn toegelaten.
• Spelers mogen geen elektronische of communicatiemiddelen dragen of gebruiken behalve EPTS (elektronisch prestatie-en trackingsysteem); de technische staf mag enkel communicatiemiddelen gebruiken in geval van gezondheid of veiligheidsproblemen.
• Alle EPTS uitrustingen moeten voorzien zijn van een veiligheidslogo

Duur van de wedstrijd :

• Een korte drankpauze tijdens de rust van de extra tijd is toegelaten

Het begin en hervatting van het spel :

• Diegene die de beginschop trapt, mag op de speelhelft van de tegenstander staan
• Een doelpunt kan rechtstreeks uit beginschop aangetekend worden. Indien de bal echter rechtstreeks in eigen doel wordt getrapt, wordt een hoekschop voor de tegenstanders toegestaan.

Het resultaat van een wedstrijd bepalen :

• De extra tijd moet bestaan uit 2 gelijke periodes van elk 15’
• Strafschoppenreeks:
– Een doelverdediger die de reeks niet kan voleindigen mag vervangen worden door een uit de strafschoppenreeks geweerde speler zelfs indien alle vervangingen werden doorgevoerd.
– Strafschopnemer mag de bal geen tweede maal spelen
– GK die overtreedt waardoor strafschop moet hernomen worden: YC
– Strafschopnemer overtreedt: YC+ strafschop wordt als gemist genoteerd
– Indien beiden tegelijkertijd overtreden:
• Hernemen en allebei gele kaart indien NIET wordt gescoord
• Indien wordt gescoord dan krijgt enkel de strafschopnemer een gele kaart en wordt de strafschop als gemist genoteerd.
• Speler in buitenspelpositie die een tegenstrever hindert, moet bestraft worden

Buitenspel
– Een speler in buitenspelpositie kan bestraft worden indien de bal terugkaatst of afwijkt van een match official.
– Toevoeging van ‘tracht te’ aan de definitie van ‘save’
– Buitenspelbepalingen:
• Speler in buitenspelpositie die een tegenstrever hindert, moet bestraft worden
• Speler in buitenspelpositie op wie overtreding wordt begaan vooraleer hij een buitenspelovertreding begaat : overtreding wordt bestraft.
• Speler in buitenspelpositie op wie overtreding wordt begaan op het ogenblik dat hij al buitenspel stond : buitenspel wordt bestraft omdat dit plaats vond vooraleer de overtreding werd begaan.


Overtredingen onsportief gedrag
• Verbale overtredingen worden bestraft met een IFK
• Indien voordeel wordt gegeven bij een overtreding die de uitsluiting rechtvaardigt en de speler begaat nog een andere overtreding, dan wordt deze bestraft.
• Een speler die een beloftevolle aanval (SPA) onderbreekt in het strafschopgebied wordt niet gewaarschuwd (YC) indien hij de bal tracht te spelen.
• Een speler die een duidelijke scoringskans ontneemt in het strafschopgebied krijgt een gele kaart indien hij de bal tracht te spelen.
• Een gele kaart wordt gegeven voor het vieren van een doelpunt dat veiligheidsproblemen veroorzaakt.

• Indien een speler diagonaal loopt om de laatste verdediger/ doelverdediger te passeren, kan dit nog een DOGSO zijn.
• Het speelveld betreden zonder toelating en een doelpunt verhinderen (DOGSO), betekent de uitsluiting.
• DFK voor het gooien of trappen van de bal/object op het speelveld om in te grijpen in het spel/ op iemand.
• DFK op de afbakeningslijn voor het gooien of trappen van de bal/ object naar iemand buiten het speelveld.
• Als de bal in het spel is en een speler begaat op het speelveld de overtreding op:
– een tegenspeler- indirecte of directe vrije schop of strafschop
– een ploegmaat, wisselspeler, gewisselde speler, uitgesloten speler, teamofficial of wedstrijdofficial – een directe vrije schop of strafschop; indien extern persoon – scheidsrechtersbal
• Een overtreding buiten het speelveld door/tegen een speler met een tegenstrever/wisselspeler/team official of match official wordt bestraft met een FK op de afbakeningslijn indien de bal in het spel is.
• Een spelonderbreking voor een overtreding buiten het speelveld van een wisselspeler, gewisselde speler of ploegofficial op iemand , behalve een tegenstrever of wedstrijdofficial, wordt steeds bestraft met scheidsrechtersbal op de plaats van de bal

De vrije schoppen

• Een aanvaller binnen of binnenkomend in het strafschopgebied vooraleer een verdedigende vrije schop dit strafschopgebied verlaten heeft, kan niet tussenkomen tot de bal geraakt werd door een andere peler. Indien toch geraakt, wordt de vrije schop hernomen


De strafschop:
• Strafschopnemer moet duidelijk geïdentificeerd worden
• Indien de doelverdediger en de strafschopnemer tegelijkertijd een overtreding begaan:
– Hernemen en allebei een YC indien niet gescoord werd
– Indien gescoord werd, wordt de strafschopnemer gewaarschuwd (YC) en wordt hernomen met een IFK (cfr. Spelregel 10)
• Doelpunt wordt goedgekeurd na extern ingrijpen indien de bal toch in doel gaat.

De doelschop:
• Aanvaller die het strafschopgebied binnenkomt vooraleer de bal in het spel is kan niet ingrijpen (bal spelen/in duel gaan voor de bal) tot de bal geraakt werd door een andere speler.

2017-09-06
Mathias Velghe (Winkel Sport): “Mandel ging niet mee in ons verhaal”

Winkel moest in de topper tegen Mandel United met 1-3 de duimen leggen. “De nieuwe fusieploeg was zeker niet beter, alleen wat uitgekookter”, vindt Mathias Velghe.
Met Winkel en Mandel United stonden twee titelfavorieten tegenover elkaar. Dat moest vonken geven. Hoewel er veel elektriciteit in de lucht hing, waren de hoogtepunten te schaars om van een geslaagde topper te spreken.
“Omdat geen van de twee ploegen wilde verliezen, brak de wedstrijd ook nooit helemaal open”, beweert Mathias Velghe. “Wij eisten meer de bal op, maar hadden het aanvallend moeilijk om kansen te versieren. Mandel United streed niet met open vizier en loerde voortdurend op de counter. Met een mooi afstandsschot openden de bezoekers op het halfuur de score. Vooral hun tweede treffer net voor de rust kwam hard aan. Dat was een serieuze domper. Toegegeven, via een licht toegekende strafschop scoorden we de aansluitingstreffer en geraakten zo weer in de wedstrijd. Mandel United voelde nattigheid en kroop nog iets meer achteruit. Ons overwicht leverde onvoldoende kansen op. Toen de bezoekers op vrijschop nummer drie scoorden, mochten we de boeken toedoen.”
Ondanks de nederlaag houdt Winkel er geen kater aan over.
“Waarom ook?”, reageert Mathias Velghe. “We waren zeker niet de mindere van Mandel United. We mochten weliswaar met lege handen, maar met opgeheven hoofd het veld verlaten. We hebben er alles aan gedaan om te drie punten aan huis te houden en er een mooie wedstrijd van te maken. Alleen gingen de bezoekers niet mee in ons verhaal. Komend weekend op Londerzeel moeten we ons herpakken. Twee seizoenen geleden was dat nog de subtop.”

Bron Het Nieuwsblad

2017-09-02
Data etentjes voor twee thuiswedstrijden

- 05/11/17 (wedstrijd tegen KV Westhoek)

- 25/03/18 (wedstrijd tegen FC Gullegem

2017-08-27


Winnende nummers Vierde Winkelse Kids Cup:
1ste prijs: Waardebon 250 euro Tapijten Demunck NV, Welegem
2 de prijs: Waardebon 125 euro, Schoenen en Sportartikelen Devolder Ingelmunster
3 de prijs: Waardebon 125 euro: Huis Depoorter, Middelkerke
4 de prijs: Waardebon 125 euro: Land en tuinbouwmachines José Luyckx
5 de prijs: Waardebon 125 euro Elooi’s Winkel
Eerste prijs: 8316
Tweede prijs: 7519
Derde prijs: 8286
Vierde prijs: 7621
Vijfde prijs: 8604

2017-08-18


Winkel Sport speelt op zaterdag 26/08 om 18.00 u. een oefenwedstrijd in Deinze tegen KM SK Deinze.

2017-08-15


Morgen oefenwedstrijd in Westhoek om 19u30

2017-08-15


Zaterdag 19/08 speelt Winkel Sport om 18.30 u. een vriendschappelijke wedstrijd in Torhout tegen Torhout 1992 KM

2017-08-09


Gerdy Lagae, vaste medewerker Winkel Sport is overleden. We wensen de familie veel sterkte.

2017-08-09


De oefenwedstrijd tegen Kortrijk eindigde op een 1-2 overwinning voor Wsp.

2017-08-06


Deze avond om 17u speelt wsp B tegen Moerkerke op terrein 2

2017-08-05


Beste Supporters,

Daniël Verfaillie, Oud-speler en gewezen bestuurslid van KVC Winkel Sport, is overleden.De uitvaartliturgie zal plaatshebben in de parochiekerk Sint-Eligius te Sint-Eloois-Winkel op vrijdag 11 augustus 2017 om 10.30 uur. We wensen zijn familie veel sterkte in deze moeilijke periode.

2017-08-01


De Bekerwedstrijd van zo as is verplaatst naar ander terrein
Beker-BEL : Ursl Vise -Wsp
Kalenderwijziging datum 06/08/2017
Terrein: Stade de la Cité de L’Ole-1, Rue de Mons.15, 4600 Vise ==> Cmp: Rue de Liège 1, rue de Liège, 4600 Lixhe

2017-07-30
Wedstrijdverslag Oefenwedstrijd KSV Roeselare

Uitslag KSV Roeselare-Winkel Sport: 1-2
Geschreven door KSV Roeselare
De generale repetitie voor de competitiestart van volgende week vond plaats op de glimmende nieuwe grasmat van Schiervelde. KSVR keek er na nauwelijks zeven minuten al tegen een achterstand aan toen Babacar met een halve omhaal een assist van Lutun in de hoek werkte. Werk aan de winkel dus meteen voor de thuisploeg.
Wit-zwart kreeg een eerste kans via kapitein Lecomte, die in het zijnet mikte. Verder was het niet zo evident om openingen te vinden tegen de goed inzakkende bezoekers. Haast voortdurend Roeselaars balbezit dus, maar weinig doelrijpe kansen en nog minder werk voor doelman Dhoest. Op het half uur was de gelijkmaker plots toch bijna een feit toen Godwin alleen voor doel opdaagde en op de paal besloot. In het verlengde van die actie schoot Brouwers ook nog eens in de handen van Dhoest.
Het eenrichtingsvoetbal bleef aanhouden, maar vrijschoppen van Lecomte, Dufour en Brouwers waren slecht gemikt. Toen een schuiver van Brouwers toch in doel leek te gaan kon Dhoest er nog net een handje tussensteken. 0-1 dus na een eerste helft met voldoende overwicht en balbezit, maar zonder efficiëntie.
Ook na de rust was de eerste kans voor de bezoekers, maar nu mikte Lutun in de vlucht naast. Aan de overkant ontsnapte Brouwers, maar hij mikte naast. Verder zagen we voornamelijk hetzelfde spelbeeld van de rust: een naar openingen zoekend en zwoegend KSVR, en bezoekers die dit allemaal vrij gemakkelijk wisten op te vangen. Ook na enkele vervangingen vond de thuisploeg immers niet meer inspiratie, en het kreeg nu zelfs helemaal geen kansen meer.
Een kwartier voor tijd werd het op een zeldzame bezoekende aanval 0-2 toen Vanhaeren een teruggelegde bal van ter hoogte van het strafschopgebied kon binnenwerken. Er kwam bijna reactie langs Damman op assist van Brodic, maar de Roeselaarse rechtsachter verslikte zich in de bal en weg kans. Na een mooie assist van Samyn richting Brodic kon Obin net op het nippertje de aansluitingstreffer voorkomen.
Wit-zwart leek nu eindelijk echt wakker en op hoekschop krulde Borry de bal naast, wat ook met een vrijschop van Grisez gebeurde. Na trekfout op Damman wees ref Brinkman naar de stip en zo kon Raphael Lecomte vijf minuten voor tijd voor de 1-2 zorgen. Verder kwam KSVR niet meer en het kan dus niet echt van een geslaagde generale repetitie spreken.
https://www.flickr.com/photos/136588431@N02/sets/72157683558738372/


2017-07-27


Aandacht: De match van zaterdag 29/7 om 17u wordt gespeeld op het terrein in Roeselare ipv Winkel.

2017-07-26


De oefenwedstrijd Winkel - Menen gaat door deze avond om 20u ipv 19u

2017-07-20


Winkel won op Wervik zijn eerste oefenduel met 1-4 na een owngoal van Verstraete en doelpunten van Khiter, Reuse en Van Haeren. Tester Paso Musanovic (Ex Moeskroen) begin in de spits maar viel na 25 minuten geblesseerd.

2017-07-08
Twee nieuwe spelers aangekocht

Winkel heeft twee nieuwe spelers aangeworven.
Het betreft :
Jeremy Obin , een polyvalente linksvoetige verdedigende speler . J ' 93 .
Was kapitein bij WS Brussels in 2de nationale en was ook actief bij Patro
Maasmechelen en Seraing. Heeft zowel Franse als Belgische nationaliteit.


De andere is Babacar Sec een offensieve speler die laatst actief was bij de
Luxemburgse 1ste nationaler Canach. Afkomstig uit Kameroen , heeft ook
Belgische nationaliteit
J ' 94 .

2017-06-27
Deelname B ploeg aan Indurium Cup

poulewedstrijden:

- 30/07 SK Wenduine - Winkel Sport B

- 06/08 Winkel Sport B - KFC Moerkerke

- 13/08 FC Passendale - Winkel Sport B

- 20/08 Winkel Sport B - KSV Pittem

2017-06-22
wedstrijdvoorbereiding seizoen 2017-2018


2017-06-16
Jeugdcup Winkel Sport

De 4 de Jeugdcup gaat door op 26 augustus 2017

2017-06-16
Transfer Winkel Sport: Arne Sabbe, keeper

Cem Dejaegher heeft aangegeven om niet als doelman te fungeren, hij wenst
als veldspeler bij beloften te spelen.
Arne Sabbe uit Izegem die als doelman actief was bij beloften van KSV Roeselare heeft getekend als keeper.

2017-06-01
Transfers

IN: BAH ABDOULAYE (SV Wevelgem City), BENMAMMAR YASIN (KVV Coxyde)

BLANCKAERT DANTE ( KVV Coxyde), BOUTOURHLALI WAIEL, DE JAEGER CEM

(SV Zulte-Waregem), DESMEDT GAUTHIER (OMS Ingelmunster), FONDAO

BRANDON (KV Kortrijk), HILLEWAERE DARIUS (KVK Westhoek), HOUTHOOFD

MAARTEN (SV Roeselare), KHAN SAMUEL (SV Zulte-Waregem), LARIDON

AMADOU (KV Kortrijk), MINGOLE MINGOLE HERMANN (VC K Zwevegen Sp),

NEYRINCK MATHIS (RC Harelbeke), STEPANIAN SERGEY (FC Gullegem), TAMSIN

NICHOLAS (R Knokke FC), VANHAEREN DYLAN (KVV Coxyde), VANHOUCKE ARTHUR (KV Kortrijk), VANHOUTTE Maurits (SV Roeselare)

UIT: BOSTOEN VINCENT (VC K Zwevegem Sp), CARDOEN GIANLUCA (KFC Meulebke), DEMEULENAERE PIETER (KFC Meulebeke), DEMETS MATT (SCT Menen), DE RECHTER SVEN (R Knokke FC), DESMET GAUTHIER (Sassp.

Boezinge), GILLIS COR (R Knokke FC), HARINCK AXEL (SCT Menen), RAES

THIBAUT, SUCAET JOCHEN (KV Westhoek), VANBESIEN MICHIEL (KFC

Lendelede Sp), VANTHOURNOUT JEROEN

2017-06-01
Reeksvoorstel Liga Tweede Klasse Amateur Voetbal Vlaanderen

Onderstaand reeksvoorstel werd gisterenavond tijdens vergadering van de Liga Tweede Klasse Amateur Voetbal Vlaanderen door 21 van de 30 aanwezige clubs als het beste voorstel gekozen.
Het wordt dus naar alle waarschijnlijkheid deze indeling.

Reeks A
Westhoek, Torhout,St. E. Winkel,Gullegem,Izegem,Harelbeke,Petegem,Ronse,
Gent,Brakel,Bornem,Pepingen,St. Niklaas,Temse,Boom,Londerzeel

Reeks B
Bocholt,Hades,Hasselt,Spouwen,Thes Sp.,Turnhout,Vosselaar,ZwarteLeeuw,
Hoogstraten,Sint Lenaerts,Cappellen,City Pirates,Duffel,Tienen,Wijgmaal,Overijse

2017-05-02


Eindronde Stijgen 2de klasse amateurs Voetbal Vlaanderen:
Sc Eendracht Aalst, K. Sint-Eloois-Winkel Sp., K. Olsa Brakel, Racing Club Gent, VV Thes Sport Tessenderlo, K. Rupel Boom FC., Bye, Bye
Speeldag 1: 07.05.2017 – 15.00u
Match nr.:
1. K. Sint-Eloois-Winkel Sp - Sc Eendracht Aalst
2. K. Rupel Boom FC - VV Thes Sport Tessenderlo
3. Racing Club Gent - Bye
4. K. Olsa Brakel - Bye
Speeldag 2: 11.05.2017 – 20.30
Match nr.:
5. Winnaar wedstrijd 1 - Racing Club Gent
6. K. Olsa Brakel – Winnaar wedstrijd 2
Indien we doorgaan naar de 2de ronde zal de wedstrijd op donderdag 11/05 waarschijnlijk om 18.00 u. plaatsvinden.

2017-04-17


Beste,

In 2de Klasse Amateur hebben volgende ploegen de licentie behaald.

In de Vlaamse reeksen:
A-reeks:
RC Gent
E Aalst
R Knokke FC (kampioen)
Winkel Sport
K Olsa Brakel
B-reeks:
K Berchem Sport
R Rupel-Boom FC
KVV Thes Sport Tessenderlo
(waarvan één ploeg kampioen wordt)
Er zijn dus 6 i.p.v. 8 deelnemers aan de Vlaamse eindronde (tijdens ronde 1 en 2) waardoor er soms een ploeg bye zal zijn.

In de Waalse reeks:
RFC Liegeois
UR La Louvière Centre
R Olympic Charleroi
R Chatelet SC
(waarvan één ploeg kampioen wordt)
Er zijn dus 3 i.p.v. 4 deelnemers aan de Waalse eindronde (tijdens ronde 1 en 2) waardoor er in de eerste ronde een ploeg bye zal zijn.

2017-04-17
Belangrijke data

Dit zijn de speeldata van de eindrondes:

Stijgen 2de klasse amateurs: 07/05 –11/05 of 14/05

Dalen 2de klasse amateurs: 07/05


Modaliteiten bij een gelijke stand:

Wanneer deze wedstrijden op een gelijkspel eindigen, worden conform het bondsreglement verlengingen gespeeld, eventueel gevolgd door een strafschoppenserie (Art. 1233)

Start Competities 2017-2018:

2de & 3de klasse amateurs:

Weekend van 3 september 2017

Beker van België

30/07 – 06/08 – 13/08 – 20/08 – 27/08

2017-04-04


Op 12/04 spelen de Reserven een inhaalmatch tegen Westhoek.

2017-03-29


- de data voor de eindronde zijn (begin van het seizoen ontvangen, kan intussen gewijzigd zijn!):

- 06/05 om 20.00 u. of 07/05 om 16.00 u.

- 13/05 om 20.00 u. of 14/05 om 16.00 u.

- 17/05 om 20.00 u. of 18/05 om 20.00 u. en 20/05 om 20.00 u. of 21/05 om 16.00 u.

- 25/05 om 20.00 u. en 27/05 om 20.00 u. of 28/05 om 16.00 u.

2017-03-29


Bijgetekend: : Dhoest Sven, Mervilde Jordy, Vandendriessche Aaron, Verhooghe Rens, Reuse Felix,
Voskanian Masis, Lutun Benjamin, Velghe Mathias, Vanfleteren Aaron, Khiter Seid, Yde Dieter, Vanaudenaerde Günther

Aangeworven: Tamsin Nicholas (R Knokke FC), Cem De Jaeger (SV Zulte Waregem), Maurits,
Vanhoutte (KSV Roeselare)

Nog in bespreking: Mahau Gregory

Verlaten de club: Desmet Gauthier, Gillis Cor, Bostoen Vincent, De Rechter Sven, Demets Matt,
Vanthournout Jeroen, Harinck Axel, Sucaet Jochen

2017-03-22
Barbecue Zondag 23/04 Winkel’s on fire

Beste supporters
Zondag 23/04 Winkel’s on fire
Matchday 15u00 Winkel Sport-Sparta Petegem
BBQ vanaf 18U30
DJ CRUFKA
BBQ worst- Gemarineerde Zalm-Steak-Beenham-Groentenbuffet-Aardappel -koude en warme sauzen
Kaarten verkrijgbaar vanaf 24/03 bij Dirk & Dorine (kantine 1)
* Volwassenen 20 € pp
* Kinderen 10 € pp

2017-03-18
VOETBAL2DE AMATEURKLASSEWinkel Sport - Günther Vanaudenaerde weet waar het schoentje dit seizoen

Na de topper op leider Knokke, krijgt Winkel zondag het bezoek van nummer twee Aalst dat aan een sterke reeks bezig is en leidt in de derde periode. “Daarom hoeven we nog niet in onze broek te doen”, zegt Vanaudenaerde
“Eendracht Aalst, een grote naam”, weet Günther Vanaudenaerde. “Een club met een rijke traditie en een grote aanhang. In de heenronde verloren we er met 3-1 en eindigden we met tien. Maar dat zijn cijfers voor de statistieken. Zondag wordt de match met een 0-0-stand op gang gefloten en we willen nog eens de zoete smaak van een overwinning proeven. Voor een ploeg als Winkel is het al veel te lang geleden dat we onze supporters nog eens op een klinkende zege konden vergasten.”


Er zijn nog zes wedstrijden te spelen en Winkel ligt voor de titel al lang uitgeteld in de touwen. Met dertien punten achterstand op leider Knokke kunnen de rood-zwarten niet tevreden zijn over hun seizoen.

Musketiers

“Dat zijn we ook niet”, reageert kapitein Günther Van-audenaerde. “Na Nieuwjaar hebben we onze titelkansen helemaal vergooid. De reden? Ik heb er mijn mening over, maar die is niet voor de krant bestemd.”

“Vorige week hebben we de succesreeks van Knokke een halt toegeroepen nadat de kustploeg gedurende veertien weken over iedereen walste. Daar mogen we trots op zijn. Het gebeurde niet met champagnevoetbal, maar er stond opnieuw een ploeg op het veld. Niemand kan geloven dat we met zoveel kwaliteit meerdere lengten achterop hinken. Maar kwaliteit is niet voldoende. Vooral met de juiste mentaliteit aan de aftrap komen en duels winnen, daar draait het om. Op dat vlak hebben we soms gefaald. Voetbal is een ploegsport en net als bij de drie musketiers geldt hier de spreuk: één voor allen, allen voor één.”

2017-03-13


Eddy Syx, ex-speler van SV Waregem en nu aan de slag als jeugdtrainer bij Harelbeke, wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van de beloften.

2017-03-10


Winkel kreeg een gunstige beoordeling eerste amateursklasse

2017-03-04


Vincent Bostoen verlaat na acht seizoenen Winkel Sport en gaat onder broer Christophe (Zwevegem) spelen
Op 37-jarige leeftijd draaft nog altijd dartel over de voetbalvelden. Dit seizoen wisselde hij een plaats op de bank af met een basisstekken, maar het is duidelijk dat hij ook aan de top van tweede amateurklasse nog zijn steentje kan bijdragen. Hij scoorde ook al drie keer en zijn traptechniek blijft een dodelijk wapen.
Vincent Bostoen gaf te kennen Winkel te zullen verlaten om op een lager niveau een einde aan zijn carrière te breien. En de keuze viel op Zwevegem Sport, niet zo verwonderlijk gezien zijn broer Christophe - die ook een verleden heeft bij Winkel Sport - er trainer is.
Zijn opvolger heeft Winkel Sport al in huis. Aaron Vanfleteren kwam al een verlenging van zijn contract overeen, alleen moet de krabbel nog officieel gezet worden.

2017-02-11
Geert Cool (Winkel): “Nu op sportief vlak de kers op de taart zetten”


Geert Cool, de sponsor van Winkel, volgde deze week de fusie tussen Izegem en Ingelmunster met argusogen. Nog niet zolang geleden waren er zelfs plannen om met Izegem, Ingelmunster en Winkel een ménage à trois te vormen. Deze keer bleef Geert Cool toekijken aan de zijlijn staan. “Was ik tien jaar jonger geweest, dan was ik zeker op de kar gesprongen”, bekent de Winkelse weldoener. “De nieuwe brouwerij van Xavier Van Honsebrouck in Emelgem is het ultieme bindmiddel geworden tussen de twee clubs. Xavier is laaiend enthousiast en omdat ook de Izegemse voorzitter Paul Seynaeve zijn ambitieuze plannen niet in zijn eentje kon doordrukken, hebben ze elkaar gevonden.”
Winkel wil naar eerste amateurklasse. Met vijf punten achterstand op Knokke wordt het geen makkie. “Samen met het gemeentebestuur hebben we inspanningen geleverd om aan de voorwaarden te voldoen om een licentie te krijgen”, weet Geert Cool. “Alleen op sportief vlak moeten we nog de kers op de taart zetten. Met 30 op 30 zette Knokke in de tweede periode een fantastische reeks neer. De kustploeg laat geen steken vallen maar daarom zijn we nog niet uitgeteld.”

Vandaag door ivm

2017-02-05


Beste supporters Winkel Sport. Op 18 februari speelt winkel sport in temse om 20 u . Aangezien Temse toch een eindje rijden is leggen wij terug een bus in. De bus vertrekt om 18u aan de velodroom.
Bus + ticket aan €32. Ambiance verzekerd! Inschrijven kan bij Axel Roels, Gilbert Dupont of bij Delphine Dupont! Hopelijk ben jij er bij !

2017-02-05


Beste voetballiefhebbers van Winkel-Sport
Zondag trekken we naar Bornem.
Wat dienen jullie te weten voor de trip naar Bornem?
Belangrijk in eerste instantie is jullie GPS te navigeren naar Breevendreef 56 te Bornem.
Vervolgens als u het Recreatiedomein het Breeven binnenrijdt, vindt u aan de linkerzijde de grote parking.
Daar parkeert u dan best ook, waarbij u verder doorstapt naar de hoofdtribune.

2017-02-04


Ter gelegenheid van de thuiswedstrijd KVC Winkel Sport-KFC Izegem op zondag 5 maart 2017 om 15u nodigen we alle sponsors, supporters, medewerkers en leden uit in de Velodroom, Kerkplein 5 te Sint Eloois Winkel. Voor de tweede keer bieden we dit seizoen we een etentje, gratis ticket en receptie tijdens de rust aan voor de all in prijs van 55 euro. Het bedrag dient uiterlijk op zondag 26 februari 2017 overgeschreven te worden op het rekeningnummer BE91 2850 4907 7076 van Winkel Sport met vermelding van Voornaam+Naam: Velodroom

We voorzien het volgende menu:
-Aperitief Cava Valhondo met fijne hapjes
-Zacht gegaarde carré van "The Duke of Berkshire"
Eskoffiesaus-groene kool-rosti aardappelen
-Duo van huisbereider chocolademousse, slagroom en krokantje
-Koffie met versnaperingen
-Aangepaste wijnen
-Water op tafel

2017-02-04


Zondag 5 februari staat in de Beker van België voor veteranen het duel tussen Winkel Sport en SK Londerzeel op het programma. En bij Londerzeel lopen er wat bekende namen rond, zoals ex-Anderlecht-spits Nicolas Frutos. En bij Winkel zijn ze er helemaal klaar voor.

2017-01-20


Nicholas Tamsin ruilt komend seizoen de ene topploeg in tweede amateurklasse voor de andere : van Royal Knokke Football Club naar Winkel Sport

2017-01-19


Het eerste elftal van Winkel Sport speelt op vrijdag 27/1 om 19u een oefenwedstrijd in en tegen KSCT Menen

2017-01-14


Alle thuismatchen van de jeugd zijn afgelast

2017-01-08
Speech voorzitter Carlos Vanderhelst: Nieuwjaar 2017, 75 jaar bestaan Winkel Sport, Inhuldiging nieu

Geachte genodigden,

Zoals de keurige uitnodiging het bovenaan weergaf hebben we heel wat te vieren vanavond.
We gaan dit ALL-IN behandelen : een stukje buiten de rest binnen.

We schrijven 1941, jawel in volle oorlogstijd, als Winkel Sport boven de doopvont wordt gehouden. Het startkapitaal bedroeg 100 frank. Oscar Devos samen met Tuur Roose en Izegemnaar Meester Sarre waren de eerste steenleggers.

Het terrein werd uitgetekend met … lemen en de doelpalen werden gevormd door onschuldige sparrenstammen. Van netten was absoluut geen sprake.
Bij ons weten en we kunnen ons vergissen is enkel Remi Creupelandt (vader van Geert) en momenteel 91 jaar en verblijvend in Rustenhove nog in leven als lid van het eerste elftal van Winkel Sport.
In 1943 kwam de verhuis naar de legendarische smisseknok waar nu de Olympialaan ligt. Het terrein werd ingezaaid met graszaad afkomstig van de vele hooizolders.
Volgende mijlpaal was de aansluiting bai de KBVB in 1946 onder het nog altijd geldende stamnummer 4408. Het terrein voldeed echter niet aan de voorschriften van de bond en moest verlengd worden.
Meester Sarre onderwees de voetbalkunst en Oscar Devos trok naar Moorsele om de stand regels af te schrijven. Doormailen kon toen nog niet é !!
Winkel Sport kende een vliegende start en werd tweemaal kampioen in drie seizoenen. Het volk kwam er massaal op af en zwartkijkers werden door de zwarte ondoorzichtbare jutezakken op afstand gehouden.
In 1964 promoveerde Winkel Sport naar eerste provinciale en zou daar 18 jaar blijven. Gerald Valcke en Robert Delefortrie waren onze momumenten als doelwachters en ook Michel Timmerman speelde toen in Winkel en zou later naar eerste klasse vertrekken.
We kunnen hier niet ieder verdienstelijke speler opsommen, want dat zou ons te ver leiden. Ik herinner mij alvast de heroische duels tegen KFC Izegem met meer dan 1000 toeschouwers. Dit is nu niet meer haalbaar. Kom later hierop terug !!
Wisten jullie trouwens van waar ROOD-ZWART kwam ?? Van Izegem, ze hadden daar nog een outfit liggen van enkele jaren oud. Dank daarvoor aan Izegem !!!
En nu staan wij hier op Ter Schueren op een boogscheut van de memorabele Smisseknok, want in de jaren zeventig kwamen wij hier aan en werd er een unieke, nergens in Vlaanderen te vinden zittribune gebouwd. Een waar gedrocht dat naarmate de tijd verstreek nog ouwerwets en ongezien werd.
Op een zekere zondagvoormiddag konden wij het gemeentebestuur warm maken om even naar ons historisch erfgoed te komen kijken. En beetje bij beetje waren ze overtuigd van de noodzaak om een nieuw tribune te bouwen.
En hier staat ze dan een moderne, mooie tribune weliswaar op enkele werkjes na afgewerkt maar al volop, sedert enkele tijd in gebruik.
We willen hier nogmaals uitdrukkelijk het gemeentebestuur gemeend en van harte danken voor hun geapprecieerde financiele tegemoetkoming in dit project.
Ook aan iedereen die op de ene of andere manier meegewerkt heeft aan het tot stand komen van die tribune, een gemeend dank u wel !!!
En dan is nu het moment aangebroken om deze mooie tribune officieel te openen en zou ik Burgemeester Bart Douchy willen vragen om samen met mij het lint door te knippen.
Daarna gaan we in de kantine het verdere verloop van de avond afronden met een verzorgde gratis receptie af te ronden, alsook nog met enkele sprekers.
Nu wil ik nog eens teruggaan – na die schitterende jaren was er een serieus dieptepunt en we verzeilden in derde provinciale. Met de komst van Geert Cool als nieuwe sponsor ging het echter steil de hoogte in – te snel volgens bepaalde mensen !!!
In het seizoen 1999-2000 kwamen wij in BEVORDERING nu derde amateursklasse en we zouden daar 15 jaar blijven.
In het seizoen 2013-2014 eindigden wij 3de i bevordering A en promoveerden we naar de derde klasse.
In die 75 jaar kende Winkel Sport slechts zes voorzitters. Oscar Devos hield het 17 vol, Jozef Vanbiervliet als overgangsfiguur 1 jaar en dan was het de beurt van de legendarische apotheker Willy Lobbestael die het 8 jaar volhield tot Lucien Devos op de proppen kwam en dat voor niet minder dan 26 jaar !!! Van 1989 tot 1993 nam Hedwig Vansteenkiste het roer in handen en sedert 1993 is je trouwe dienaar (ikke dus) voorzitter en dit is toch ook al een respectabele 23 jaar !!!
De secretarissen in de beginperiode waren Meester Sarre 5 jaar, Jozef Vansteenkiste 1 seizoen en dan kwam Meester Gabriel Gheysen die het bijna 50jaar volhield en nu hebben wij sedert 1993 opnieuw een meester ditmaal Romain Germonprez die dit met veel verve en inzet doet.
Ondertussen blijven wij verder werken, onder andere de noodzakelijke beveiligingswerken aan de kleedkamers die door de gemeente aangepakt werden, waarvoor dank.
Ook zal het sanitair in de kleedkamers aangepakt worden, waarvoor nogmaals dank aan de gemeente.
En wij blijven maar doorgaan. Op uitdrukkelijke wens van onze sponsor willen wij nog een reekske hoger gaan spelen, maar daarvoor hebben wij onze licentie nodig en daar zijn wij momenteel volop mee bezig.
Het bestuur zet zich belangeloos in om dit voor mekaar te brengen en wij hopen dat dit ook in de spelersgroep leeft.
Wij hebben een kwalitatief zeer sterke en ruime kern met zeer veel ervaring.
Wij staan momenteel op een derde plaats en er zijn nog 14 wedstrijden te gaan om naar de titel toe te werken.
Want alleen de titel geeft rechtstreeks toegang tot promotie, mits licentie uiteraard. De eindronde is een ander verhaal, er wordt gespeeld met niet minder dan 12 ploegen waarvan er slechts 1 promoveert.
Als voorzitter probeer ik ook voeling te houden met onze jeugd !! We spelen gewestelijk en dat is uitzonderlijk voor een ploeg die uitkomt in 2de amateursklasse.
Reeds 2 keer lieten wij onze jeugdwerking doorlichten. De aanzienlijke inspanning door een aantal mensen bracht geen succes.
Doorstroming eigen jeugd naar het eerste elftal is zeer uitzonderlijk gezien de ploegen in de omstreken (Roeselare, Kortrijk, enz..) onze talenten vroegtijdig komen wegplukken !! We hebben ook nood aan gediplomeerde jeugdtrainers.
Daarom wil ik voor 2017 als voorzitter een aantal wensen formuleren
- Dat we erin slagen de licentie te behalen
- Dat we dan ook promoveren naar 1e klasse amateurs
- Dat we het nodige respect opbrengen voor iedereen die zijn uiterste best doet voor Winkel Sport
En tenslotte, last but not least wil ik iedereen een gezond, gelukkig en succesvol 2017 toewensen.
Ik dank u !!!!
2016-12-24


De bekerwedstrijd tussen Winkel Sport en SK Londerzeel is voorzien voor 5 februari in Sint-Eloois-Winkel.
Speelt Nicolas Frutos (Anderlecht) straks tegen Winkel Sport ?

Winkel Sport bekert nog steeds verder in de Beker van België. Toch in die voor de veteranen. En de Winkelse studax-ploeg keek dan ook op toen in de nationale pers verscheen dat Nicolas Frutos bij 'Vets' SK Londerzeel gaat voetballen. Laat dat nu net de volgende tegenstander zijn...

2016-12-19
VOETBAL2DE AMATEURKLASSEWINKEL SPORT-KM TORHOUT 3-0 - Winkel-trainer Danny Lavens ziet zijn team als

“Mooie afsluiter van 2016”
Winkel was nog niet vergeten dat Torhout hen op de eerste speeldag een loer draaide. Na de 3-0-winst bouwden de rood-zwarten een feestje en gaan met een derde plaats de winterstop in.

Trainer Danny Lavens glunderde na de gewonnen wedstrijd. Maar de Winkelse sportieve baas hield het sportief, wilde niks weten van revanche.
“Provocerende uitspraken zijn niet aan mij besteed”, reageerde Lavens. “Ik ben geboren en getogen in Torhout. Ik hoop dat mijn stadsgenoten op een verdienstelijke vierde plaats mogen eindigen. Maar ik stond vandaag in het Winkelse kamp en ben dus blij met de zege van mijn manschappen. Dat we dat deden met goed voetbal, stemt mij nog meer tevreden. In de eerste helft was het nog even zoeken. Na de rust waren we met lengten voorsprong de betere ploeg.”
“Deze overwinning is een mooie afsluiter van het jaar. Of er al gepraat werd in verband met volgend seizoen? De gesprekken zijn nog niet gestart. We hebben trouwens nog tijd. Of ik volgend seizoen nog trainer ben bij Winkel? We zien wel”, lachte Danny Lavens geheimzinnig..
Dylan Olievier (Torhout): “Niet goed genoeg”
In het Torhoutse kamp was het duidelijk stiller. Vooral doelman Dylan Olievier had er de pest in.
“Winkel was in de eerste helft niet beter”, analyseerde hij de wedstrijd. “Ik moest amper in actie komen, maar kreeg wel twee goals te slikken. Balen was dat. Het Winkelse veld dat er slecht bij ligt, zouden we als excuus kunnen inroepen voor onze matte prestatie. Maar daar zal het niet aan gelegen hebben. We waren gewoon niet goed genoeg om Winkel een tweede keer te kloppen. Of er al gesproken werd voor volgend seizoen? Ik heb even met de trainer gepraat, maar nog niks concreets.”

2016-12-17
NIEUWSJAARSRECEPTIE-VIERING 75 JARIG BESTAAN WINKEL SPORT-INHULDIGING NIEUWE TRIBUNE

Beste Winkel Sport symphatisant,
Aan alle genodigden:
Wij nodigen u en uw partner graag uit op een receptie
We willen het gemeentebestuur, onze bestuursleden, medewerkers, sponsors en supporter bedanken voor hun loyale steun aan onze club. We bieden iedere aanwezige een verzorgde gratis receptie aan.
Deze receptie gaat door op vrijdagavond 06/01/2016 vanaf 20u00 tot 21u30 in de kantine van Winkel Sport Terscheuren te Sint Eloois Winkel.
Voor de praktische invulling van de avond vragen we vooraf in te schrijven bij volgende medewerker en dit voor 28/12/2016: Martine Messiaen: GSM 0476/76 08 79-Email:marcel.decoutere@telenet.be
Het bestuur Winkel Sport

2016-12-17
Rens Verhooghe: “De tijd voor revanche tegen KM Torhout is aangebroken"

Winkel Sport maakt zich op om KM Torhout morgen een warme ontvangst aan te bieden. Op de eerste speeldag trokken de rood-zwarten op de Velodroom aan het korte eind en bouwden de ex-Winkelnaars, die nu bij Torhout het mooie weer maken, een feestje. “We zijn dat nog niet vergeten”, zegt Rens Verhooghe

Met Alexandre Frutos, Marvin Turcan, Bjorn Vandaele, Jasper Ameye en Romain Haghedooren wordt Torhout smalend wel eens de B-ploeg van Winkel genoemd. “Die B is zeker niet op zijn plaats”, reageert Rens Verhooghe. “Onze ex-ploegmaats zouden bij gelijk welke tweede amateurclub in de ploeg staan. Torhout staat mooi op de vierde plaats en telt slechts drie punten minder dan wij. Van een B-ploeg is dus zeker geen sprake. Natuurlijk gaan de ex-Winkelnaars opnieuw gemotiveerd zijn om ons een peer te stoven. Wij moeten er voor zorgen dat wij dit keer een feestje mogen bouwen. We zijn het nog niet vergeten dat Torhout ons op de eerste speeldag aftroefde. De tijd voor revanche is aangebroken.”
Winkel moet voorlopig Petegem en Knokke laten voorgaan. De jongens van trainer Danny Lavens kunnen niet helemaal tevreden terugblikken op de net afgelopen heenronde. “Iedereen beweert dat wij met deze groep al met lengten voorsprong aan de leiding hadden moeten staan. Net alsof de tegenstand niets voorstelt”, reageert Verhooghe. “We hebben al meerdere goede wedstrijden gespeeld, maar blijkbaar is dat voor sommigen niet genoeg en moeten we iedere week over de tegenstander walsen. We gingen als titelfavoriet van start en betalen daar de tol voor, want tegen ons plooit iedereen zich dubbel. Niet toevallig spelen de meeste ploegen tegen ons hun beste match van het seizoen.”
Promotie
“Of we een promotie naar de eerste amateurklasse zien zitten?”, herhaalt Verhooghe. “Als voetballer wil je zo hoog mogelijk acteren en ook onze sponsor Geert Cool wil een stap hoger zetten, maar we zijn pas halfweg de competitie en zijn daar nog niet mee bezig. Nu focussen we ons op de wedstrijd tegen Torhout. Die moet absoluut gewonnen worden. Verliezen is dit keer niet aan de orde.”

Bron: Het Nieuwsblad2016-11-14
Klaar voor het burenduel

Winkel Sport won en lijkt klaar voor het burenduel van komende zondag op Gullegem. Ondanks de ruime overwinning moest thuisdoelman Sven Dhoest in de aanvangsminuten echter wel bij de les zijn. De Winkelse goalie hield met knappe reddingen de bezoekers van voorsprong en koos op strafschop de goede hoek, nadat hijzelf bezoeker Aerts tegen de grond had gewerkt. Winkel kwam enkele keren met de schrik vrij.

Tot Lutun de bezoekende defensie in snelheid nam en foutief werd afgestopt. Bezoeker Van Acker pakte zijn tweede geel. Hij mocht vroegtijdig gaan douchen. Vanaudenaerde klaarde feilloos de klus van op de strafschopstip. Zes minuten later, na voorbereidend werk van Khiter, verdubbelde Vanfleteren de cijfers. Numeriek in de meerderheid en met een 2-0 voorsprong moest Winkel na de rust het gaspedaal niet helemaal meer induwen. Op het uur scoorde Yde nummer drie. Vier minuten voor affluiten legde Lutun de eindcijfers vast. (Fonzie)

DOELPUNTEN: 28' Vanaudenaerde (strafschop) 1-0, 34' Vanfleteren 2-0, 60' Yde 3-0, 86' Lutun

WINKEL: Dhoest, Velghe, Reuse, Vanaudenaerde, Verhooghe, Voskanian, Vandendriessche, Vanfleteren (76' Bostoen), Khiter (73' Sucaet), Lutun, Yde (73' Demets).

2016-11-14
Uitnodiging etentje thuiswedstrijd KVC Winkel Sport-KM Torhout 1992 op zondag 18 december

Ter gelegenheid van de thuiswedstrijd KVC Winkel Sport-KM Torhout 1992 op zondag 18 december 2016 om 14:30 nodigen we alle sponsors, supporters, medewerkers en leden uit in de Velodroom, kerkplein 5 te Sint Eloois Winkel om 11.30 stipt.

We voorzien volgende menu:
-Aperitief Cava Valhondo met fijne hapjes
-Chateau Briand met bordelaisesaus, oesterzwammen, groentekorfje en amandelkroketjes...
-Appelcrumble met vanille-bourbon
-Koffie met versnaperingen
-Aangepaste wijnen
-Water op tafel

Dit bedrag (55 euro) dient uiterlijk op zondag 11 december 2016 overgeschreven te worden op het rekeningnummer: BE91 2850 4907 7076 van KVC Winkel Sport met de vermelding van "Voornaam+ Naam: Velodroom"

Na deze maaltijd kan iedereen gratis de wedstrijd bijwonen. Er zal, in de mate van het mogelijke, parkeergelegenheid voorzien zijn. We hopen dat dit initiatief het nodige succes zal kennen.

Het comite Winkel Sport

2016-10-29
“Nog enkele procenten erbij en ik zit aan mijn maximum”

"Nog enkele procenten erbij en ik zit aan mijn maximum"
Met FC Knokke staat Winkel andermaal voor een West-Vlaamse derby. "Knokke wordt een harde noot om kraken maar na het gelijkspel op Izegem moeten we weer anknopen met de overwinning", hoopt Gregory Mahau.

Gregory Mahau stond vorige zondag op Izegem tegenover zijn stiefvader Bruno Debo die bij de Borstelmakers de sportieve lijnen uitzet. Winkel moest er met een 1-1-gelijkspel genoegen nemen. Mahau werd door de thuisploeg niet gespaard en werd enkele keren hardhandig aangepakt.

"Of we elkaar nog een blik gunnen?", lacht Gregory Mahau. "De huisvrede werd er niet door verstoord. Bij momenten ging het er inderdaad pittig aan toe. Maar dat is nu eenmaal eigen aan een derby. Desondanks bleef alles binnen de sportieve perken. Beide partijen konden leven met een gelijkspel."
Winkel bleef op Izegem onder de verwachtingen.
"We waren inderdaad niet top", bekent de 22-jarige Mahau. "Het weer, somber en grijs, zette ook niet aan tot een spektakelmatch. Dat Izegem de vorige speeldag net zijn eerste nederlaag slikte, was ook al geen voordeel. De ploeg van mijn stiefvader wilde absoluut een tweede nederlaag op rij vermijden. En toegegeven, een compleet Izegem hoort in de top vijf thuis."
Ontploffen
Zondag komt FC Knokke op bezoek. De kustploeg werd voor het seizoen bij de titelfavorieten gerekend maar blijft met een zesde plaats onder de verwachtingen.
"Ik heb Knokke al enkele keren aan het werk gezien", zegt Gregory Mahau. "Telkens was de kustploeg niet indrukwekkend. Aan bekende namen nochtans geen gebrek. Met heel wat spelers heb ik zelfs nog samengespeeld bij Koksijde. In ieder geval, we zullen Knokke niet mogen onderschatten, want vroeg of laat zal dat talent wel eens ontploffen."
Met drie doelpunten en enkele assists kan Gregory Mahau best leven.
"Het kan en moet nog beter. Na een moeilijk vorig seizoen bij Koksijde, kwam ik terug naar KV Kortrijk. Van wedstrijden spelen kwam niet veel in huis. Vandaar dat ik met achterstand bij Winkel belandde. Nog enkele procenten en ik zit aan mijn maximum."

Het Nieuwsblad


2016-10-23


KFC Izegem en Winkel Sport speelden 1-1 gelijk in een weinig genietbare partij

In de derby tussen Izegem en Winkel startten beide teams quasi ongewijzigd in vergelijking met de vorige wedstrijd. Bij Izegem geen Billiet; wel Cornelis. Bij Winkel werd de geschorste Voskanian in de basis vervangen door Vandendriessche.
De eerste kans was voor Winkel toen Velghe bijna een defensief aarzelen afstrafte. Lutun kon net niet bij een diepe bal; aan de overzijde kopte Vandoorne op hoekschop net naast. Na 20 minuten verloor Winkel Lutun, De Rechter kwam in zijn plaats. Op het einde van de eerste helft plooide Winkel Sport achteruit, maar echte kansen vielen er niet meer.
Ongewijzigde teams bij de start van de tweede helft. Op de 50ste minuut viel dan toch het openingsdoelpunt. Een strak aangesneden vrijeschop van Demets werd door Velghe voorbij Depaepe geloodst : 0-1. Izegem reageerde via een kopbalballetje van Opbrouck. Betremieux zette een mooie individuele actie op maar strandde op de voeten van Dhoest. Op het uur was het dan toch raak voor Izegem. Sofiane brak door maar stootte op Dhoest; de rebound werd benut door Opbrouck. Goed voor ijn zevende van het seizoen. Op een hoekschop van Sofiane kopte Cornelis, maar stond Dhoest paraat.
De wedstrijd werd nog wat pittiger met venijnige foutjes, maar eindigde uiteindelijk op een billijk gelijkspel

Krant Van West Vlaanderen

2016-10-07
"Bornem teert meer op kracht dan op finesse"

"Bornem teert meer op kracht dan op finesse", aldus trainer Danny Lavens. "Ik had mijn jongens daar vooraf voor verwittigd. Bij de inworpen van Vleminckx en andere stilstaande fases trekken hun "torens" mee naar voren en kunnen ze gevaarlijk uit de hoek komen. De 0-1 was daar een schoolvoorbeeld van. Voor de rust brachten we aanvallend te weinig. Na de pauze voetbalden we beter, maar waren we nog te weinig dreigend. Positief was wel dat iedereen er 200% voor is gegaan en dat we na de 0-1 tot de slotminuut karakter hebben getoond."

Na een veelbelovende korte invalbeurt twee weken geleden en een degelijke prestatie vorige week was het optreden van Demets ondermaats. Ook Lutun beleefde een mindere dag. Pas als Yde afwezig is, ontdek je hoe belangrijk hij wel is. "Door de afwezigheid van Yde, Khiter en De Rechter restten mij aanvallend niet veel opties meer", besluit de trainer, die gisteren de verjaardag van zijn kleinkind vierde. (BPW)

2016-09-17
“Op zo hoog mogelijk niveau presteren”

Na het verlies op Torhout won Winkel zuinig tegen Menen, maar het spelniveau was nog niet om over naar huis te schrijven. “Geef ons wat tijd en het komt wel goed”, zegt doelman Sven Dhoest.
Vijf jaar geleden, op 28 augustus 2011, kwam de toen 17-jarige Sven Dhoest op Anderlecht van de Brugse bank om Coosemans te vervangen die rood had gekregen. Dhoest stopte de strafschop en had een belangrijk aandeel in het 1-1-gelijkspel van Club. Meteen werd Dhoest een grote carrière voorspeld. Maar het lot besliste er anders over.

“Door een zware knieblessure kwam van mijn droom niks terecht”, vertelt de doelman. “Alles in mijn knie was aan flarden. Ik onderging zes operaties in een jaar tijd. Van de dokters mocht ik een loopbaan op het hoogste vlak vergeten. Uiteraard was dat een opdoffer. Omdat ik niet wou opgeven, trok ik vorig seizoen naar vierdeklasser Wetteren. Het viel best mee. Met het ambitieuze Winkel heb ik dit seizoen opnieuw een stap hoger gezet. Mijn doel, keeper worden op het hoogste vlak, is een verre droom die wellicht nooit werkelijkheid wordt. Toch wil ik op een zo hoog mogelijk niveau presteren.”

Bij Winkel voelt Sven Dhoest zich goed. “Gunther Vanaudenaerde, Felix Reuse en Jochen Sucaet waren geen onbekenden. Met Masis Voskanian, Sven De Rechter en Aaron Vanfleteren speelde ik bij de jeugd van Club Brugge. ”

2016-09-03


“Meer Belg dan Armeniër”

SINT-ELOOIS-WINKEL / LEDEGEM - Winkel Sport opent vanavond het seizoen in de tweede amateurklasse op KM Torhout. “We mogen ons aan felle tegenstand verwachten”, denkt Masis Voskanian. “Dat we op kunstgras moeten spelen, maakt mij niet uit. Ik ben het nog gewoon van in Koksijde.”

Masis Voskanian moest vorige zondag wegens een knieletsel forfait geven voor het bekerduel tegen Geel en hij is ook onzeker voor de competitiestart op Torhout. In de bekermatch op Ingelmunster speelde de Armeniër als een echte pitbull en hij toonde zich een meester in het recupereren van de bal.
“Het komt wel in orde met mijn blessure”, hoopt Voskanian. “Of ik Torhout een beetje ken? Niet als ploeg, wel meerdere spelers. Dat we ons aan felle tegenstand mogen verwachten, ligt voor de hand. Niemand wil de eerste wedstrijd verliezen. Tegen ons zal ook niemand gemotiveerd moeten worden. Dat is de tol die je betaalt als je als favoriet van start gaat.”
Masis Voskanian voelt zich thuis in West-Vlaanderen “Na vier jaar SV Roeselare ging ik twee seizoenen geleden in mijn geboorteland voetballen”, vertelt de 26-jarige Armeniër, die in Veurne woont. “Al snel kreeg ik heimwee naar mijn Belgische vrienden en familie. Ik was pas drie jaar toen we hier voet aan wal zetten. Intussen voel ik me meer Belg dan Armeniër.”
Voskanian werd al meerdere keren opgeroepen voor de nationale ploeg van Armenië. “Vooral bij de beloften, maar ik kwam ook bij de grote jongens al enkele keren in actie. Op den duur begon dat heen en weer vliegen me de keel uit te hangen. Omdat ik enkele selecties naast mij neerlegde, viel ik uit de gratie. Ik heb daarna beloofd dat ik nog terug zou gaan maar heb de uitnodigingen telkens afgewimpeld.”

2016-09-01


Winkel Sport trekt nog een speler aan : Gregory Mahau van KV Kortrijk


Nadat eerder deze morgen de transfer van Seïd Khiter (Woluwe-Zaventem) bekend raakte, werd zopas het aantrekken van Gregory Mahau (KV Kortrijk) wereldkundig gemaakt. Met Winkel Sport zal hij het straks kunnen opnemen tegen zijn stiefpa Bruno Debo, trainer bij KFC Izegem...
Gregory Mahau (22) stond onder (prof)contract bij KV Kortrijk en werd vorig seizoen uitgeleend aan KVV Coxyde


2016-08-31


Vorige week besliste Emmerik De Vriese om terug te keren naar Cyprus, dus moest Winkel Sport inderhaast op zoek naar een vervanger. Die werd gevonden bij Woluwe-Zaventem in de persoon van Seïd Khiter (31).

2016-08-21


De foto’s van de kidscup zijn te bezichtigen in het fotoboek.

2016-08-21


De nummers van de tombola kidscup:
6143: waardebon 250 euro , tapijten Demuynck, Wevelgen
7018: waardebon 150 euro, Schoenen en sportartikelen Devolder
6765: waardebon 125 euro, huis Depoortere, Middelkerke
7132: waardebon 125 euro, land en tuinbouwmachines José Luyckx
6604: waardebon 125 euro, Elooi’s Winkel

2016-08-19
Derde Kisdcup Zaterdag 20/8/2016

Programma
Terrein 1
09:15 Preminiemen U10
11:15 Duiveltjes U7
13:45 Duiveltjes U8
14:30 Duiveltjes U9
17:15 Duiveltjes U6 Duiveltjes Sport A -Winkel Sport B
19:30 Beloften Winkel Sport-OMS Ongelmunster
Terrein 2
09:15 Juniores U21 Winkel Sport-KSV Rumbeke
14:00 Miniemen U12
14:40 Miniemen U13
Terrein 3
09:15 Scholieren U17 Winkel Sport-KSV Moorsele
12:30 Knapen U15
19:00 Studax (Nar) Winkel Sport-VK Dadizele (Gew Res)

2016-08-17


Bekerderby OMS Ingelmunster - Winkel Sport wordt op zondagavond om 19 uur gespeeld

Zes West-Vlaamse ploegen stootten door naar de vierde ronde van de Beker van België, ofte de Croky Cup. Dat levert één West-Vlaamse derby op : OMS Ingelmunster versus Winkel Sport. Die wordt zondagavond om 19 uur gespeeld en niet om 16 uur zoals gewoonlijk in de beker.

2016-08-17


Oefenwedstrijd Hamme-winkel Sport: 1-4

2016-08-14


Winkel wint van gent zeehaven in beker van België.na 3-3 met penalties

2016-08-07


In de 2de ronde van de Beker van België heeft Winkel Sport deze namiddag met 0-6 gewonnen bij Stockel. In de volgende ronde wacht Gent-Zeehaven!

2016-08-05


Winkel Sport speelt een bijkomende oefenwedstrijd
De wedstrijd in Torhout valt weg.
Wedstrijd : K.Sint-Eloois-Winkel Sp. - KV.Kortrijk
Datum : 11/08/2016
Uur : 19:00
Terrein : Cmp A: St Eloois Winkel Sport - 1, Vlaschaardlaan 89 "Ter Schuerenpark", 8880 Ledegem

2016-08-05


Masis Voskanian (27) ruilde KVV Coxyde voor Winkel Sport en is daar gezien de omstandigheden aan de westkust nu zeker niet rouwig om. “Ik voelde me hier direct thuis bij Winkel, ik ken hier meer spelers wel dan niet”, aldus de defensieve middenvelder. “Te hoog van de toren moeten we niet blazen, maar als ik onze spelerskern bekijk, mogen en moeten we uiteraard wel ambitieus zijn.”

Masis Voskanian heeft Armeense roots, maar groeide op in Veurne. Hij voetbalde drie jaar bij KSV Veurne tot Club Brugge er hem kwam wegplukken. Na tien jaar bij de huidige landskampioen koos hij voor KSV Roeselare, vervolgens ging het een seizoen naar Armenië waar hij met zijn ploeg de beker en de titel won en vorig seizoen keerde hij terug naar België. “Ik kwam wel geblesseerd aan bij KVV Coxyde. In één actie was zowel de enkelband als een binnenbad van de knie gescheurd. De revalidatie duurde vrij lang, ik was soms ook te gretig om te herbeginnen.”
Uiteindelijk speelde hij nog aardig wat matchen mee in tweede klasse. Hij kon blijven bij Coxyde, maar koos voor Winkel Sport. Nu de geldkraan grotendeels wordt dicht gedraaid aan de kust, is hij natuurlijk opgelucht de juiste keuze gemaakt te hebben. “Spijtig dat dit moest gebeuren. Of ik het had zien aankomen ? Eerlijk gezegd niet. Ik had weet van achterstallige betalingen, maar ze verzekerden altijd dat het wel in orde zou komen. Maar blijkbaar dus niet. Jammer ook voor
al die spelers. Die meesten vonden nu al onderdak, KVK Westhoek heeft ‘een batje' gedaan door met Ternier en Hillewaere aan de haal te gaan.”
De Veurnenaar - die straks weer naar Brugge verhuist - voelt zich goed bij Winkel. “Ik ken de meeste spelers, van vroeger bij Club Brugge of KSV Roeselare. Straks ga ik weer in Brugge wonen, dat maakt de afstand naar Winkel wat korter. Nu maak ik een omweg van 30 kilometer, maar het rijdt wel vlotter langs de autosnelweg. Vanuit Brugge kunnen we dan met enkelen carpoolen.”
Winkel Sport start straks als een van de topploegen in de nieuwe tweede amateurklasse. “Grote uitspraken ga ik hier niet doen, maar met dit spelersmateriaal moeten we toch ambitieus zijn. Het is een mooie reeks met veel West-Vlaamse ploegen en veel teams hebben zich ook versterkt.”
(WVS)

2016-08-02


De club versterkt zich met Emmerik De Vriese (zoon van spelersmakelaar en ex-voetballer Dirk De Vriese, red.). De Vriese, een linksvoetige flankaanvaller en ex-speler van Oud-Heverlee Leuven die vorig seizoen bij het Cypriotische Ethnikos Achnas aan de slag was, tekende voor één seizoen.

2016-07-30


Aaron Vandendriessche verlaat het lijdende KVV Coxyde en gaat in Sint-Eloois-Winkel voetballen.


2016-07-29
“Ik wil mijn ex-ploeg er graag opleggen”


Vandaag om 02:55 door fvm

Winkel oefent morgen op Schiervelde tegen SV Roeselare. Voor Sven De Rechter, Jeroen Vanthournout en Aaron Vanfleteren, die Roeselare voor Winkel inruilden, wordt het een weerzien met hun ex-ploeg.

Terwijl De Rechter en Vanthournout met plezier terugkijken op hun Roeselaarse periode, koestert Aaron Vanfleteren toch revanchegevoelens.

“Ik kijk reikhalzend uit naar de wedstrijd tegen mijn ex-ploeg, ik wil ze er dolgraag opleggen”, lacht de 22-jarige Lendeledenaar die meerdere seizoenen bij Club Brugge speelde. “Op Schiervelde was ik slechts één seizoen. De laatste maanden werd ik geremd door pubalgie. Omdat het behoud onzeker was, werd geen enkele spelersoptie gelicht. Mij werd wel mondeling beloofd dat ik wellicht mocht blijven. Later bleek van niet en daar ben ik nog wat bitter om. Hoewel het slechts een oefenmatch is, zal de trainer mij niet hoeven te motiveren. Een afgang wil ik vermijden. Spijtig dat we over een smalle kern beschikken en woensdag nog op Eernegem moesten spelen.”
De 24-jarige Sven De Rechter droeg zes seizoenen de kleuren van SV Roeselare. De Oost-Vlaming, die al jaren in Roeselare woont, trekt zaterdag met een goed gevoel opnieuw naar Schiervelde. “Spelen tegen je ex-ploeg, waarmee je veel mooie momenten beleefde, is altijd speciaal”, weet Sven De Rechter. “In korte tijd onderging de Roeselaarse spelersgroep een ware metamorfose. Niet veel spelers van vorig seizoen bleven. Na zes jaar Roeselare werd het voor mij tijd voor iets anders. Met Winkel maakte ik de beste keuze: een gezellige, familiaire club en een talentrijke kern die moet meedoen voor de prijzen. Alhoewel ik hier veel ex-Roeselarenaars trof, was het even aanpassen. Dat de trainingen nu ’s avonds zijn in plaats van tijdens de dag, stoort mij niet.”
Jeroen Vanthournout, onlangs voor het eerst vader geworden van een dochter Ellis, is de derde aanwinst die overkomt van SV Roeselare. “Op twee seizoenen Westerlo na heb ik altijd voor SV Roeselare gespeeld”, vertelt de 27-jarige Loppemnaar. “Als jonge gast heb ik zelfs de periode meegemaakt in eerste klasse. De laatste twee seizoenen ging het mij niet zo goed voor de wind. Vandaar mijn keuze voor Winkel. Bij de rood-zwarten hoop ik mijn carrière opnieuw te lanceren”.

2016-07-28


De geplande oefenwedstrijd van vrijdag aan huis tegen SV Roeselare wordt verplaatst naar zaterdag om 19 uur. Wegens veiligheidsoverwegingen, de bouw van een nieuwe tribune, wordt de wedstrijd gespeeld op Schiervelde. (fvm)

2016-07-27


De kalenders van de gewestelijke (midden- en bovenbouw) zijn bekend. Je kan ze raadplegen via de website van de Belgische Voetbalbond en via onze website pagina.

Voor de gewestelijke ploegen onderbouw is het nog wachten tot na 15 augustus.

2016-07-25


Winkel sport eindigde derde op het tornooi in Gullegem. In de kwalificatieronde speelde het gelijk tegen Ingelmunster (2-2) en Menen (0-0). In de kleine finale haalde Winkel het met 2-1 van de beloften van Cercle Brugge. Allan en Lutun scoorden.

2016-07-14
Voorbereiding 1ste ploeg


2016-07-13
Nieuwe aanwinsten starten eerste training

De aanwinsten met trainer Danny Lavens. Florian Delestrain (Moeskroen-Péruwelz) en Cor Gillis (Aalst) waren nog met vakantie.2016-07-13


Winkel sport hervatte vandaag het nieuwe seizoen met een nieuwe outfit van bij DEMAT SPORT.

2016-06-22


Winkel haale nog Ahmed Hassan (Villefranche Beaujolais, Fra) en Aaron Vanfleteren (KSV Roeselare) en Jeroen Vanthournout van KSV Roeselare

2016-06-17
Masis Voskanian komt over van KVV Coyxde.

Masis Voskanian - een Armeense speler uit Veurne - voetbalde bij KSV Veurne, Club Brugge en KSV Roeselare. Hij trok zelfs even naar de Armeense eersteklasser FC Pyunik waarmee hij de Armeense beker won. Vorig jaar moest hij terugvechten na een blessure, maar in de tweede ronde speelde hij erg sterk bij tweedeklasser KVV Coxyde. Die club wilde hem wel houden, maar Winkel Sport speelde korter op de bal.

De verdedigende middenvelder is dan weer een nieuwe toptransfer voor Winkel Sport nadat het onder meer al Sven De Rechter en Aaron Vanfleteren (KSV Roeselare), Sven Dhoest (RFC Wetteren) en Cor Gilis (E. Aalst) aantrok.

2016-06-12


Winkel Sport kan eindelijk nieuwe tribune bouwen
De onveilige tribune van voetbalclub Winkel Sport werd afgebroken. Deze week start de bouw van een moderne tribune met driehonderd zitjes. “Supporters zullen nu veilig de wedstrijden kunnen volgen”, aldus voorzitter Carlos Vanderhelst.

Voetbalclub Winkel Sport doet het de laatste jaren uitstekend, maar beschikt niet over de nodige accommodatie op sportpark Ter Schueren om de ambities waar te maken. De ruim dertig jaar oude tribune werd de voorbije weken afgebroken. Een dezer dagen start de bouw van een nieuwe zittribune die plaats biedt voor driehonderd supporters.
De houten tribune voldeed al jaren niet meer aan de eisen. Vooral bij hevige wind voelden supporters zich niet op hun gemak onder de bouwvallige tribune. In 2009 al kreeg de club een waarschuwing. Supporters moesten toen even ergens anders staan. Dankzij enkele ingrepen mocht de tribune toch weer gebruikt worden. De brandweer van de zone Fluvia keurde de tribune onlangs opnieuw af.

2016-06-06


Winkel sport heeft een nieuwe speler aangeworven: Florian Delestrain (21 jaar, verdediger, Fransman, komt van R Mouscron Peruwelz)

2016-06-04
Benjamin Lutun: Topschutter West Vlaanderen derde klasse:


2016-05-18
Proficiat Benjamin

Benjamin Lutun, topscorer West Valanderen voor dit seizoen in 3 de nationale.

2016-05-12
Nieuwe aanwinsten :

Sven De Rechter bij KSV Roeselare De aanvallend ingestelde middenvelder was, ondanks het feit dat hij nog altijd maar 24 jaar is, al jarenlang een vaste waarde bij de club.
Sven De Rechter is na doelman Sven Dhoest een tweede grote naam als aanwinst voor Winkel Sport dat volgend jaar in de tweede amateurklasse uitkomt. Zopas haalde WSP ook Florentin Van Roy, een jonge spits (21) van Moeskroen, naar het Terschuerenpark. Ook Matt Demets (19, linkerflankspeler) kwam over van Moeskroen.

2016-05-03


De nationale ploeg van slechthorenden spelen in juli het wereldkampioenschap in Italie !!!!!!
Ze spelen als voorbereiding enkele wedstrijden !!!
1 van deze wedstrijden gaat door op ons terrein "TER SCHUEREN" in Sint Eloois Winkel op woensdag 4/5/2016 om 19u30 !!! Inkom gratis !!!
wees er bij !!!!

2016-04-25


Op 1 mei sluiten we de match tegen Mechelen af met een heerlijke barbecue

2016-04-16


VOETBAL3DE KLASSE AWINKEL SPORT - JEUGDCOÖRDINATOR JEAN-PIERRE CASTELEYN GEEFT DE FAKKEL DOOR MAAR BLIJFT BESTUURSLID
“Na 25 jaar is het tijd om een stap opzij te zetten”
Winkel Sport ontvangt zondag Dender. De nummer twee tegen de nummer vier. De Oost-Vlamingen werden voor het seizoen getipt als dé titelfavoriet. De ex-ploeg van trainer Emilio Ferrera heeft de steile verwachtingen (nog) niet kunnen inlossen.

Dankzij de gulle financiële inbreng van Geert Cool is Winkel Sport uitgegroeid tot een van de toppers in derde klasse. De sponsor heeft zich omringd met hard werkende en warme mensen, die in alle stilte het vele werk op de schouders nemen. Een van hen is Jean-Pierre Casteleyn. In een vroeger leven was hij speler bij Kappelle, zoals de oudere Sint-Eloois-Winkelnaars hun gemeente noemen. Later werd hij er jeugdtrainer, de jongste vijftien jaar was hijjeugdcoördinator. Straks geeft hij de fakkel door.
“Na 25 jaar is het tijd om een stap opzij te zetten”, zegt Jean-Pierre Casteleyn. “Ik heb mijn steentje bijgedragen. Ik laat de club niet in de steek en blijf in het bestuur zetelen. Binnen de jeugdwerking is het er de jongste jaren niet gemakkelijker op geworden. De ouders zijn ook veeleisender geworden. Ik kan best begrijpen: eigen kind, schoon kind, maar heel weinig jeugdspelers bereiken de top. Het mag ook niet meteen de bedoeling zijn als jongeren zich tot het voetbal aangetrokken voelen. Ze moeten zich in de eerste plaats amuseren op het veld. Toegegeven, ook sommige trainers focussen zich te veel op het resultaat.”
Sint-Eloois-Winkel is amper een schorte groot. Met slechts een goede 3.700 inwoners is het niet eenvoudig om eigen jeugdspelers te zien doorgroeien tot in de eerste ploeg.
“Derde klasse is ook niet niks”, weet de 61-jarige Jean-Pierre Casteleyn. “Enkele jaren geleden hadden we met Wim Vanderheeren en Jasper Vanoosthuyse nog twee spelers die het vanuit de eigen jeugd tot in de eerste ploeg brachten. De laatste jaren is het zoeken met een vergrootglas naar eigen talenten. Thomas Vandendriessche is momenteel onze enige hoop. Deze achttienjarige jongere mocht onlangs invallen en kan op termijn mogelijk doorbreken.”

2016-04-12


Winkel heeft dan wel geen licentie voor de eerste amateurklasse, maar wil wel kampioen spelen. Het won met 0-1 van de buren van Gullegem.

Leider Hamme won zaterdag al met 1-2 bij Racing Mechelen, en dus mocht Winkel geen steken laten vallen in het burenduel met Gullegem. Na 18 minuten staat het 0-1 . Een flitsende combinatie in de Gullegemse grote rechthoek en dankzij een puntertje van Haegedoorn staat het 0-1. De thuisploeg is voetbaltechnisch de mindere, maar compenseert dat met tomeloze inzet.

In de tweede helft verwatert de partij. Winkel pakt makkelijk de drie punten, en blijft op drie punten van Hamme. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen.

2016-04-08


Beste ouders ,

Winkel Sport wil ernaar streven dat uw kind zich amuseert op trainingen en wedstrijden . We willen dat het zich goed in zijn vel voelt én in het algemeen in de Winkel Sport omgeving .
Bovendien willen we voor de ouders , begeleiders , trainers , afgevaardigden en sympathisanten een aangenaam neven kader creëren via diverse activiteiten .
Om deze doelstellingen te realiseren zoeken wij dynamische mensen die willen mee helpen met het jeugdbestuur .
Dit houdt o . a . in dat wij mensen zoeken die actief willen meehelpen bij bv :
• Terrein verzorging ( netten aan doel hangen , trekken van lijnen , verwijderen onkruid enz.. )
• Helpen bij het opstellen van de doeltjes voor wedstrijden
• Helpen mee organiseren van tornooien ( be - zoeken sponsors , opmaken reclame folders , enz … )
• Helpen de website te verbeteren , foto’s nemen tijdens jeugdwedstrijden
• Helpen organiseren en assistentie bij andere activiteiten die door de club georganiseerd worden
• Jeugdploeg trainen = trainer worden , jeugdploegen begeleiden = afgevaardigde worden
• Jeugdwedstrijden leiden = scheidsrechter worden
• En nog veel meer ….
U ziet dit is een ruime waaier . U begrijpt dus dat dit voor het huidige 5 mans jeugdbestuur een zware taak is om te dragen .
Bijgevolg zijn wij naarstig op zoek naar vrijwilligers die af en toe eens een handje willen bijsteken bij de diverse uit te voeren taken . Dat u hierbij uw en andere kinderen een hart onder de riem steekt , lijkt ons de perfecte drijfveer om uw kandidatuur kenbaar te maken naar sylviekesteloot@skynet.be of via telefoon 0477/63-08-35
Bij deze had ik jullie graag uitgenodigd op maandag 25 april om 19 uur in het receptielokaal van terrein 2 . Daar kunnen wij kennis maken en zullen wij een woordje uitleg geven over ons aankomende derde KIDSCUP waar wij een pak vrijwilligers “ allerhande “ voor nodig hebben .
Overtuigd van een massale respons , verblijven wij inmiddels . Met voorname achting

TVJO Boven bouw Toebat Wim .

2016-03-30


Na Sven Dhoest (09-04-94) heeft Winkel Sport een tweede speler aangeworven:
Matt Demets (21.11.96) van RRC Mouscron-Peruwelz.

2016-03-29


Winkel Sport vroeg geen licentie aan voor eerste klasse amateurs en kan dus niet meer promoveren, maar na de 1-0 zege van gisteren in de inhaalmatch tegen Gent-Zeehaven staan de rood-zwarten wel op drie punten van leider Hamme. Op transfervlak is er wel nog heel wat werk.
Doelman Sven Dhoest, ooit een grote belofte bij Club Brugge en dit seizoen spelend bij vierdeklasser Wetteren, is voorlopig de enige aanwinst. Romain Haghedooren en Alexandre Frutos kozen voor KM Torhout, terwijl Jesy Lebsir naar Harelbeke trekt. Daan Vangijseghem heeft nog altijd niet bijgetekend en geruchten doen de ronde dat ook Mathias Schamp de rood-zwarte stal zou verlaten.

Ook Kobe Stragier is aan zijn laatste wedstrijden bezig. “Ik heb enkele aanbiedingen maar kwam nog nergens tot een akkoord”, geeft Stragier mee. “Dat de supporters me niet graag zien vertrekken? Dat is leuk om te horen. Ik zal hier zeker niet met slaande deuren weggaan, want ik kan terugblikken op acht mooie seizoenen. Het is echter tijd voor iets anders. Mijn vertrek heeft ook niets te maken met het feit dat ik dit seizoen minder zeker was van mijn stek. Ik kamp echter met een drukke beroepsagenda en ik werd onlangs vader van een dochter, waardoor het niet simpel is om nog tijd te vinden voor drie trainingen per week.”

2016-03-24


“Er zit muziek in kern”
Winkel-Oudenaarde was een partij die voorbestemd leek om op 0-0 te eindigen, tot Felix Reuse zich in de slotminuten vooraan met de zaken ging bemoeien en rood-zwart alsnog de drie punten bezorgde.

“Het is pas mijn derde goal van het seizoen”, lacht de 26-jarige Bruggeling. “Ik kom ook niet zo vaak in de grote rechthoek van de tegenstander, zeker niet nu ik de laatste weken centraal achterin moet depanneren. Ik heb wel genoten van mijn treffer, vooral omdat die er pas in de slotminuten kwam en Oudenaarde niet meer de tijd kreeg om te reageren.”
De wedstrijd tegen Oudenaarde zat muurvast. De doelkansen waren op één hand te tellen. “Om goed en mooi voetbal te brengen, moet je over een goede grasmat beschikken. En dat is momenteel bij ons niet het geval”, reageert Reuse. “Kwam daarbij dat we niet over een targetspits beschikten die een bal kon bijhouden, zodanig dat de ploeg kon opschuiven. Iedereen beweert wel dat we over een brede kern beschikken, maar voor bepaalde posities is de spoeling toch dun.”
Winkel heeft vooral nood aan een creatieve middenvelder en een trefzekere spits. “Nog een geluk dat heel wat jongens polyvalent zijn”, zegt Reuze. “Er zit zeker muziek in deze kern. Als we deze groep kunnen samenhouden en versterken met jongens die een meerwaarde zijn, doen we volgend seizoen weer mee voor de prijzen. Eerst willen we het huidige seizoen in schoonheid afsluiten. Als we op paasmaandag winnen van Gent-Zeehaven, naderen we leider Hamme tot op drie punten.”

2016-03-21


Ter gelegenheid van de thuiswedstrijd KVC Winkel Sport-FC Izegem op zondag 3 april 2016 om 15u00 nodigen we alle sponsors, supporters,medewerkers en leden uit in het Kleine Meer om 12u00 stipt. Het bedrag van 50 euro dient uiterlijk op zondag 27 maart 2016 overgeschreven te worden op het rekeningnummer BE91 2850 4907 7076 van KVC Winkel Sport met de vermelding van „ Voormaan+Naam: Kleine Meer"
Na deze maaltijd kan iedereen gratis de wedstrijd bijwonen.
We voorzien het volgende menu:
-Cava van het huis met een uitgebreid assortiment van hapjes
-Lamskroontje met presilade, wokmix en gratin aardappelen
-yoghurtijs met rode vruchten
-Koffietafel
-Aangepaste wijnen
-Water op tafel
Het feestcomité Winkel Sport

2016-03-19


“Het valt heel wat beter mee dan ik verwacht had”
Winkel Sport neemt het morgen op eigen veld op tegen Oudenaarde. De ploeg van trainer Danny Lavens aast op revanche, want de Oost-Vlamingen waren dit seizoen de eersten die de rood-zwarten een hak wisten te zetten.

“Onze seizoenstart mocht er best wezen”, blikt Günther Vanaudenaerde nog eens terug. “We bleven elf wedstrijden ongeslagen en stonden lange tijd op de eerste plaats. Tot we geconfronteerd werden met een hele reeks geblesseerden, en niet de minsten. Mannen als Schamp, Turcan en Frutos zijn bij ons sterkhouders, die vervang je niet zomaar. Ook Dieter Yde stond met klierkoorts meerdere weken aan de kant en is nog altijd niet volledig fit. Het klopt wel dat we over een brede spelerskern kunnen beschikken. Gelukkig maar dat sponsor Geert Cool daar voor gezorgd heeft, want iedere andere club zat nu met de degradatiedaver op het lijf.”
“Hoe ik mijn eerste seizoen in derde klasse ervaar? Het valt beter mee dan verwacht”, zegt Günther Vanaudenaerde. “Het niveau valt best mee, want in derde loopt er heel wat talent rond. Wat die jongens dan te kort komen om de stap naar eerste klasse te zetten? In veel gevallen gaat het om mentaliteit. Sommige jongens zijn te snel tevreden. Maar het gaat om veel meer: vista, handelingssnelheid en vooral balaanname. Zelfs met tweede klasse is het verschil enorm. In het fitnesscentrum liep ik voor het seizoen meerdere jongens van Koksijde tegen het lijf. Ik waarschuwde hen voor de grotere duelkracht in tweede, maar zij haalden de schouders op. Intussen hebben ze mij wel moeten gelijk geven.”

2016-03-12


“Ik deel geen cadeaus uit”
Winkel Sport trekt vanavond naar provinciegenoot KM Torhout. Voor trainer Danny Lavens de enige thuismatch van het seizoen. “De Torhoutse supporters die ik deze week tegen het lijf liep, vroegen mij om hen niet in het verlies te spelen”, lacht Lavens.
Danny Lavens is geboren en getogen in Torhout. Voetballen deed hij bij het toenmalige KFC Torhout, later KVK Torhout. Na zijn actieve carrière werd hij er zelfs trainer.
“Ik speelde in Torhout tien jaar in de eerste ploeg”, vertelt Danny Lavens. “Dat was toen nog voor het Arrest Bosman. Die periode kun je niet meer vergelijken met de hedendaagse tijd. De spelers waren toen meer aanhankelijk aan hun club en waren zelden of nooit bezig met een transfer. Toen hadden de clubs het ook nog voor het zeggen, terwijl het nu de spelers zijn die over hun eigen lot beslissen. Voetbal had toen ook een grotere impact op ons leven, zeker in de lagere reeksen. Bij een derby kon je toen over de koppen lopen. Nu spreekt men van een geslaagde opkomst als er 500 mensen de kassa passeren. De meeste spelers die op jonge leeftijd in de eerste ploeg kwamen, bleven voor hun verder voetballeven de club trouw. Clubspeler was toen nog geen ijdel woord. Spelers en supporters voelden zich toen meer met elkaar verbonden, wellicht omdat het toen bijna allemaal jongens uit de eigen gemeente of regio waren. Overstappen naar een andere ploeg was toen een heel stuk moeilijker. De club zette een prijs op je hoofd - en die was in veel gevallen niet gering - zodat de belangstellende ploeg al snel afhaakte.”
“Of ik deze week al veel plaagstoten moest verwerken? De Torhoutse supporters die ik tegen het lief liep, vroegen mij om hen niet dieper in de miserie te steken. “Jullie hebben toch al punten genoeg”, grapten ze. Uit de grond van mijn hart hoop ik dat Torhout het behoud kan verzekeren, maar daarom mogen ze van mij nog geen cadeaus verwachten. Ik wil bij de top zes eindigen, ook al zal dat niks opleveren”, besluit Danny Lavens.
Bron Het Nieuwsblad

2016-03-06


Match Fanion afgeslast

2016-03-02


Het Sportcomité beslist dat Winkel Sport de wedstrijd tegen Acrenois heeft gewonnen met 0-5! We krijgen dus twee twee punten bij.

2016-02-24


Contractverlengingen van Vincent Bostoen en Felix Reuse bij Winkel Sport. Winkel Sport ziet Jessy Lebsir (27) vertrekken. De Franstalige spits kiest voor vierdeklasser SW Harelbeke.

2016-02-24


Sven Dhoest, ooit een grote belofte bij Club Brugge, wordt nieuwe doelman van Winkel Sport
Dhoest begon te voeballen bij Varsenare, maar werd daar Club Brugge weggeplukt. Toen Stijn Stijnen en Geert De Vlieger afscheid namen van Club, werd Dhoest derde doelman na Colin Coosemans en Vladan Kujovic. Hij maakte ooit zijn debuut voor Club door in de topper tegen Anderlecht in te vallen en meteen een strafschop te stoppen. Maar de carrière van Dhoest werd geremd door heel wat blessures, toch bleef hij een van de grote Belgische keepertalenten en werd hij in het seizoen 2014-2015 door Club Brugge uitgeleend aan Moeskroen om daar speelgelegenheid op te doen. Ook daar kende hij veel blessureleed, waarna hij even kapte met keepen.
In september 2011 raakte hij ook betrokken in een zwaar ongeval, samen met Daan Van Gijseghem. Sinds dit seizoen maakt Van Gijseghem ook deel uit van het Winkelse keurkorps.
Vierdeklasser Racing Wetteren-Kwatrecht viste hem op, trainer Henk Houwaart was er natuurlijk een oude bekend. Al snel werd Houwaart er vervangen door Peter Devos (ex-KFC Izegem), maar Dhoest hervond er het speelplezier en het wedstrijdritme. Hij stond ondertussen in 19 wedstrijden tussen de palen. Hij kan nu opnieuw een stap hogerop zetten naar derdeklasser Winkel Sport.
Daar vervangt hij vanaf volgend seizoen Dimitri Verhulst, die naar OMS Ingelmunster trekt.

2016-02-17


Winkel Sport heeft besloten de licentie dit seizoen niet aan te vragen. De club krijgt van de gemeente wel een budget ter beschikking, maar om én de lichtinstallatie én een nieuwe tribune op korte termijn te realiseren is het te kort dag. Daardoor kan Winkel niet promoveren naar de hoogste amateurklasse en zullen ze volgend seizoen uitkomen in de tweede amateurklasse.

2016-02-112016-02-01


Nadat Rens Verhooghe en Benjamin Lutun eerder al tekenden kwamen nu ook Dieter Yde en Mathias Velghe tot een verlengde overeenkomst.

2016-02-01


Scoren blijft probleem
Vandaag om 02:55 door fvm
Opnieuw geen zege voor Winkel. Net als vorige week op Twee-Akren slaagden de rood-zwarten er niet in te scoren.
Twintig minuten voor tijd moest doelman Dimitri Verhulst zich met een heupletsel laten vervangen door Jordy Mervilde.
“Het was al van vorig seizoen geleden dat ik nog eens tussen die palen mocht plaats nemen”, vertelde de 20-jarige goalie. “De jongste weken was ik goed bezig bij de beloften, zat dus boordevol vertrouwen. Zeker toen nadat ik mijn eerste bal stopte, zat ik meteen in de match. Of ik goed overweg kan met de huidige situatie? Iedereen wil uiteraard spelen. Maar zeker voor een doelman is het nog moeilijker dan voor een veldspeler. Dimi (Verhulst, nvdr.) is aan een goed seizoen bezig, er is dus geen enkele reden om mij verongelijkt te voelen. Dat Winkel de jongste weken de kloof met de top zes ziet groeien? Tegen Londerzeel hebben we nochtans een goede match gespeeld en mentaliteit getoond. Maar het zit ons niet mee. Een geldig doelpunt, dat de wedstrijd had kunnen openbreken, werd wegens buitenspel onterecht werd afgekeurd. We moeten deze goede prestatie naar volgende week meenemen naar La Louvière.”

2016-01-30


“Graag nog belangrijk in de nacompetitie”
Winkel zit al weken in de hoek waar de klappen vallen. Vorige week viel Mathias Schamp door een knieblessure voor lange tijd out.

“Het houdt niet op”, sakkerde Danny Lavens vorige vrijdag na de training. “Op Mathias Schamp hoeven we dit seizoen niet meer te rekenen. Net nu de belangrijke weken aankomen.”
Mathias Schamp zelf is minder aangeslagen. “Het valt al bij al nog goed mee”, blijft de 27-jarige Oost-Vlaming die ooit speelde bij Lokeren, Oudenaarde, het Nederlandse Heraacles en Deinze, optimistisch. “De ligamenten en de mediale band van de knie zijn geraakt. Uitgezonderd een soms irritante pijn bij een verkeerde beweging, heb ik er weinig last van. Ik vermoed dat ik tien weken aan de kant zal staan, in het beste geval, acht speeldagen. Risico’s zal ik zeker niet nemen, want ik wil nog heel lang voetballen. Hopelijk pakken we een eindrondeticket, kan ik in die nacompetitie nog belangrijk zijn voor de ploeg.”
Na een uitstekende start, Winkel voerde zelfs enkele weken de leiding aan, vielen de rood-zwarten terug tot de negende plaats.
“Het klopt dat het sedert meerdere weken met horten en stoten gaat”, bekent Mathias Schamp. “Ondanks onze mindere periode zijn we nog niet afgeschreven voor een top zes plaats en het daarbij behorend eindrondeticket.”
Wie blijft, komt of weggaat, daar lekt niets van uit. “Er werd met mij nog niet gepraat. Ik weet niet wat ik daar moet uit afleiden.”

2016-01-23


“Ploeg mag niet staan of vallen met één man”

SINT-ELOOIS-WINKEL / LEDEGEM - Enkele weken voor de jaarwisseling werd Dieter Yde geveld met klierkoorts. De Winkel-aanvaller staat al meerdere speeldagen aan de kant maar traint wel opnieuw voorzichtig. Tot grote opluchting van zijn trainer Danny Lavens die een fitte Yde goed kan gebruiken.

“Het gaat de goede kant op”, zegt de 31-jarige Wingenenaar. “Bij mijn laatste test waren mijn bloedwaarden positief. Klierkoorts is een virus, eigenlijk een kinderziekte. Die kun je oplopen als je op een slecht moment op een slechte plaats bent. En het kan lang in je lichaam blijven zitten. Ondanks ik tijdens de feestdagen even heb genoten, ben ik toch vijf kilo afgevallen. Dat is het enige positieve. Momenteel heb ik de trainingen hervat maar mag uiteraard niet overdrijven in mijn inspanningen. Als alles goed gaat, hoop ik binnen de kortste tijd opnieuw aan de aftrap te komen.”
Vorige week in de verloren wedstrijd tegen Aalst werd de afwezigheid van Yde fel aangevoeld. De spits kan als geen ander uit het niets scoren en is vooraan een rustpunt.
“Het is niet aan mij om mezelf op te hemelen”, blijft Dieter Yde bescheiden. “Maar een ploeg mag nooit staan of vallen met één man. Trouwens, we moeten stoppen met wekelijks aan de Klaagmuur te staan. Op de duur wordt die klaagzang de rode draad door ons seizoen. Zo doen we de jongens die invallen tekort. Zelfs al kregen we al ruimschoots ons deel van de pech, er is nog altijd voldoende kwaliteit om met een degelijke ploeg aan de aftrap te komen.”

Het nieuwsblad fvm

2016-01-16


Winkel Sport nam afscheid van Francis Clarysse en haalde met Franky Mestdagh een 'naam' binnen als nieuwe trainer van de doelmannen.


2016-01-16


“Ik heb niet lang geaarzeld om hier bij te tekenen”
Winkel hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen Eendracht Aalst. De Oost-Vlamingen tellen een punt meer dan de rood-zwarten die zondag andermaal gehavend aan de aftrap komen. “Alleen winnen is goed genoeg”, beseft Rens Verhooghe.
Winkel heeft heel wat spelers met een aardig palmares met ex-Club Brugge spelers Günther Vanaudenaerde en Daan Van Gijseghem voorop. Maar ook doelman Dimitri Verhulst, Benjamin Lutun, Alexandere Frutos en andere Mathias Velghes kunnen aardige adelbrieven voorleggen.
De jonge Rens Verhooghe is de uitzondering in het select gezelschap, maar bewees van de eerste minuut dat hij geen problemen had met het niveau van derde klasse.
“Bij Club Brugge heb ik gedurende elf jaar een goede opleiding genoten”, vertelt de 21-jarige Verhooghe. “Net voor ik de stap zette naar Winkel, speelde ik een seizoen bij KV Kortrijk. Ik mocht er meetrainen met de A-kern en zat enkele keren op de bank. Mij werd al snel duidelijk dat eerste klasse net iets te hoog gegrepen was. Tenslotte zijn er weinig jeugdspelers die doorbreken bij een eersteklasser. Ik heb altijd mijn plaats geweten, besefte best dat Kortrijk niet op mij zat te wachten. Dus koos ik voor Winkel. De beste keuze die ik kon maken. Dit seizoen kwam ik iedere keer aan de aftrap, slechts een wedstrijd moest ik missen wegens schorsing. Omdat ik het hier best naar mijn zin heb, aarzelde ik niet lang om bij te tekenen voor volgend seizoen.”
Rens Verhooghe is bezig aan zijn laatste jaar opleiding voor leraar lager onderwijs. “De plaatsen in het onderwijs zijn duur. Je moet wat geduld hebben en dan lukt het wel”, blijft de Ruiseledenaar er rustig bij.
Naast voetbal heeft Rens Verhooghe een boontje voor tennis. “In het tussenseizoen is het een uitstekende alternatief om de conditie op peil te houden”, weet de Winkelse linksachter. “Voetballers zijn door hun benenspel en balgevoel in het voordeel in het tennis. Tijdens de zomer loop ik heel wat voetballers tegen het lijf die een balletje slaan.”
Vandaag om 02:55 door FONS VANDEWYNCKELE

2016-01-15


Alle matchen zijn afgelast dit weekend met uitzondering van de eerste ploeg.

2016-01-10


Pannenkoekenkaarting Winkel Sport
Kaarting op vrijdag 26 Feb 2016 vanaf 18:00 en zondag 28 feb 2016 vanaf 9:00 in kantine 1

2015-12-29


De foto’s van het jeugdtornooi in Kachtem zijn te bezichtigen in het fotoboek

2015-12-24


Het bestuur,trainers,spelers en alle medewerkers van Winkel Sport wensen jullie een Prettige Kerst en een gelukkig, sportief en gezond 2016 !

2015-12-21


Fransman David Rogie is nieuwe rechtsachter bij Winkel Sport
Redactie KW
21/12/15 om 13:29 - Bijgewerkt om 13:29
David Rogie, die al twee maanden meetrainde bij Winkel Sport, is nu ook officieel aangesloten. "Hij geldt ook nog als -21-jarige, daar zaten we niet dik in", aldus trainer Danny Lavens.
David Rogie (21) is een Fransman van 1m76 die als rechtsachter uit de voeten kan. In eigen land speelde hij voor Sportive Biachoise en CS Avion voor hij bij SK Ronse neerstreek. Begin dit jaar was hij aangesloten bij US Tourcoing, maar sinds twee maanden traint hij mee bij derdeklasser Winkel Sport.
Er moet niet meteen verwacht worden dat hij Gunther Vanaudenaerde uit de ploeg speelt. "Deze jongen heeft zichzelf aangeboden, bovendien geldt hij nog als -21-jarige."
Andere transfers zitten er ondanks de blessuregolf niet meteen aan te komen. "Mocht er zich een opportuniteit voordoen, dan happen we misschien toe. Maar het moeten spelers zijn die een directe meerwaarde bieden", aldus Danny Lavens die zijn spelers vrijaf gaf tot zaterdag 2 januari.
(WVS)

2015-12-12


“Averij valt nog best mee”
Winkel Sport, dat meerdere weken op kop stond, is teruggevallen tot de zesde plaats. “Nog niks om ons zorgen over te maken”, zegt Mathias Schamp. “Het verschil met de koplopers bedraagt nog altijd maar drie punten. We zijn zeker nog niet uitgeteld.”
Elf wedstrijden bleef Winkel ongeslagen. De rood-zwarten zetten een uitstekende 25 op 33 neer. Maar met slechts 6 op 21 uit de laatste zeven wedstrijden is het duidelijk dat Winkel nog altijd op zoek is naar zijn tweede adem.
“De feiten zijn wat ze zijn”, beaamt Mathias Schamp. “De jongste weken is het niet denderend, maar dat is het gevolg van de vele blessures en schorsingen. Iedere week staat er een andere ploeg aan de aftrap.”
“Nu, dat verklaart niet alles. Ondanks de vele wissels scoren we in iedere match. Vorige week op Temse zaten we met een 0-2 voorsprong al vroeg op rozen. In plaats van op de counter de voorsprong nog uit te diepen, werden we uiteindelijk nog in ons hemd gezet.”
“We kunnen er niet naast kijken dat we er maar niet in slagen de nul te houden. En dat blijft zich maar herhalen. Slechts twee keer dit seizoen, op de openingsspeeldag thuis tegen Temse en tegen Bornem, pakten we geen goal. We moeten op zijn minst twee keer scoren om zeker te zijn van de overwinning.”
6 op 6 voor winterstop
Om 2015 af te sluiten, kan Winkel morgen thuis tegen Sint-Niklaas en volgende week op Petegem zijn ietwat geschonden blazoen opnieuw oppoetsen.
“Het zou mooi zijn moesten we met zes op zes de winterstop kunnen intrekken”, hoopt Mathias Schamp. “Op die manier blijven we in de running voor de prijzen. Ondanks de magere buit van de jongste weken valt de opgelopen averij nog best mee. Het verschil met het leidersduo Temse-Dender is slechts drie punten. Een peulschil. Zeker in onze reeks, waarin iedereen van iedereen kan winnen. Zo kwamen wij op hekkensluiter RC Mechelen niet verder dan een 2-2 gelijkspel en werd leider Dender vorige zondag de les gespeld door het bescheiden Izegem. We moeten ons dringend herpakken en zorgen dat we binnen de eerste zes eindigen.”

Het Nieuwsblad : FONS VANDEWYNCKELE

2015-12-05


Dit weekend ging het Sinterklaas feestje door voor de onderbouw. Foto’s kan je bezichtigen op de fotoboek pagina.

2015-12-02


Portret d’ Amaury Rodriquez

• Depuis quand es-tu au Winkel Sport ?

Je suis à winkel depuis cette année

• Pourquoi avoir choisi ce club ?

J'ai choisi winkel pour l'ambition et parce que comme je travail je ne pouvais plus jouer au niveau élite à Mouscron les entraînement étais trop nombreux (6 entraînement par semaines )


• Ton meilleur souvenir de foot ?

Meilleur souvenir est d'avoir fais remporter un tournoi pour mon équipe face à Marseille où j'ai pue marquer de la tête et qu'on à gagner 1-0 dans les dernières minutes .
Je nous vois bien terminer dans les 2 premiers en fin de saison .


• Comment vois-tu la fin de saison pour l’équipe ?

Je nous vois bien terminer dans les 2 premiers en fin de saison .

• Quelles sont d’après toi les qualités qu’un joueur doit avoir pour espérer évoluer à un niveau intéressant ?

Un joueur qui veut jouer au haut niveau dois tout d'abord être dur mentalement il faut également avoir tout le temps l'envie et la determination

• Selon toi, quel est le meilleur joueur actuel de l’époque et pourquoi ?

Le meilleur joueur de l'épique est pour moi Cristiano Ronaldo .


2015-11-26


Het Provinciaal Comité van West-Vlaanderen heeft beslist om tijdens de periode van vrijdag 27 november 2015 tot en met zondag 29 november 2015 over te gaan tot een algemene afgelasting van:
- Reserven en jeugd

2015-11-23


Winkel Sport kan nog eens winnen
Eindelijk nog eens een zege voor Winkel. Na de magere twee op twaalf was het van moeten tegen Bornem. Meteen na de aftrap kwam de thuisploeg goed weg. Bezoeker Van Den Heuvel mocht, randje buitenspel, alleen doorgaan, maar doelman Verhulst redde met de voet. Aan de overkant schoot Schamp, na een mooie collectieve aanval, nipt over. Net voorbij het kwartier vertikte thuisspeler Frutos om een vrijschop van Schamp in doel te koppen. Winkel had nu doorlopend balbezit, dreigde via Yde en Frutos. Net voor het halfuur, na een actie van Yde, kon Bostoen de afgeweerde bal knap binnen schieten. Even later, opnieuw na een vrijschop van Schamp, kopte Frutos andermaal van dichtbij naast. Net voor de rust waagde de opgerukte Vanaudenaerde zijn kans. Zijn schot werd in hoekschop gepareerd door de bezoekende doelman.
Na de rust ging Winkel op zoek naar de 2-0, Bornem naar de 1-1. Het spel ging voortdurend op en neer. Beide doelmannen kregen voldoende gelegenheid om hun talenten te demonstreren en deden dat met bravoure. De beste kans was voor Winkel. De net ingevallen Leman mocht alleen op de bezoekende doelman afgaan, maar die had andermaal het laatste woord.
(Fonzie - Foto BV)

2015-11-16


Zaterdagavond heeft Winkel 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Dender.

Na het 2-2 gelijkspel tegen buur Gullegem, haalde Winkel nu ook dezelfde cijfers en resultaat op Dender. Geen slecht resultaat, maar met slechts 2 op 12 in de jongste vier wedstrijden, snakken de rood-zwarten meer dan ooit naar een overwinning.
Reuse, vorige woensdag uitgevallen nadat hij in botsing kwam met zijn eigen doelman, geraakte uiteindelijk toch fit. En ook Stragier, omdat Vanaudenaerde geschorst was, kwam nog eens aan de aftrap. Stragier trof het niet, want de Gullegemnaar liep een neusbeenbreuk op.
Twee keer op voorsprong
In de eerste helft was Winkel de betere ploeg, kwam al vroeg via Yde verdiend op voorsprong. Diezelfde Yde werd nog eens foutief afgestopt in de plaatselijke rechthoek, maar omdat de ref de ogen sloot, kregen de West-Vlamingen geen strafschop. Even later trof Lutun de paal. Winkel moest aan de rust op rozen zitten, maar net voor de pauze scoorde Dender uit het niets de gelijkmaker.
In de tweede helft dwong Winkel via Lutun de thuisploeg opnieuw tot achtervolgen. Daarna moesten de bezoekers wijken. Dender voerde de druk op, stuitte aanvankelijk op een uitstekende doelman Verhulst. Tien minuten voor tijd werd het dan toch nog 2-2 en moest Winkel nog alle zeilen bijzetten om met een punt weer huiswaarts te keren.
(FV)
DOELPUNTEN: 10' Yde 0-1, 40' Fernandez 1-1, 54' Lutun 1-2, 79' Casagolda 2-2.
WINKEL: Verhulst, Velghe, Stragier (65' Devisch), Verhooghe, Reuse, Sucaet, Bostoen, Yde, Frutos, Lutun (90' Leman), Schamp (89' Lebsir).

2015-11-16


Voor de wedstrijd in Mechelen zouden we bij genoeg interesse opnieuw een bus inleggen . Gelieve zo snel mogelijk te reageren dat wij alles kunnen regelen voor vervoer . Alvast bedankt :)

2015-11-16


Winkel panikeert niet na magere 2 op 12
Winkel Sport speelde zaterdagavond 2-2 gelijk bij titelfavoriet en concurrent Dender. De ploeg van trainer Danny Lavens zakte na de 2 op 12 naar de zesde plaats maar telt slechts twee punten minder dan de nieuwe leider La Louvière.

“Vooraf had ik met beide handen getekend voor een punt op Dender, maar eigenlijk hadden we aan de rust al op rozen moeten zitten”, zegt Lavens. “Dieter Yde scoorde al vroeg en nadien kregen we nog genoeg kansen om Dender uitgeteld in de touwen te krijgen. Benjamin Lutun trof de lat en de ref sloot de ogen voor een loepzuivere strafschopfout op Yde. Net voor de rust, tegen de gang van het spel in, scoorde Dender de gelijkmaker. Vroeg in de tweede helft bracht Lutun ons opnieuw op voorsprong, maar daarna moesten we wijken en pakten we dankzij doelman Dimitri Verhulst nog een punt. De 2 op 12? Ik zit al te lang in het voetbal om snel te panikeren. Iedere ploeg heeft wel eens een dipje. Tegen Gullegem zag ik al beterschap en die lijn trokken we op Dender een uur door. Bij winst zondag tegen Bornem zijn we weer gelanceerd.”

2015-11-14


“We kunnen het toch niet plots allemaal verleerd zijn”
Met slechts een op negen in de jongste drie wedstrijden is Winkel Sport niet aan zijn beste periode bezig. Vandaag zaterdag is er de topper bij concurrent Dender. “Momenteel is het niet goed, maar we kunnen het plots niet allemaal verleerd zijn.” Vandaag om 02:55 door HEIDI VANDEWYNCKELE

Daan Van Gijseghem, dit seizoen overgekomen van toenmalige eersteklasser Bergen, kwam bij Winkel nog niet vaak in actie.
“Het gevolg van pubalgie”, zegt de 27-jarige Bruggeling. “Niet de eerste keer dat ik daar last van heb. Maar de lijfelijke miserie ligt achter de rug. Deze week heb ik de trainingen hervat en ik hoop bij de beloften weer matchritme op te doen.”
“Uiteraard heb ik de vorige weken afgezien. Niet alleen wegens mijn blessure, maar ook en vooral omdat ik passief moest toekijken en mijn steentje niet kon bijdragen. Dat steekt. Tenslotte ben ik niet naar Winkel gekomen om uit te bollen. Daarvoor ben ik nog veel te jong. Na vorig jaar bij het failliete Bergen en de vele loze beloften van andere ploegen en personen, kwam ik naar Winkel om het voetbalplezier weer te vinden. Door mijn blessure kon ik nog onvoldoende genieten. Hopelijk blijf ik nu van tegenslagen gespaard, kan ik straks bewijzen dat Winkel geen kat in een zak kocht. Het siert het bestuur alleszins dat het geen druk uitoefende toen ik geblesseerd langs de kant stond en mij de nodige tijd en ruimte gaf om opnieuw helemaal fit te geraken.”
Winkel Sport is de jongste weken niet goed bezig. Woensdag tegen buur Gullegem werd niet zonder moeite de derde nederlaag op rij vermeden.
“Natuurlijk heb ik alle wedstrijden van mijn ploegmaats op de voet gevolgd”, zegt Daan Van Gijseghem. “Vooral op Izegem bakten we er veel te weinig van. Niet omdat we onvoldoende talent hebben, wel omdat we op het veld meer als één geheel moeten spelen. En we kunnen er niet naast kijken dat we te gemakkelijk goals slikken. Daarom moeten we niet meteen gaan wanhopen. Ook al staat met Dender een moeilijke opdracht op het programma, we kunnen het plots niet allemaal verleerd zijn.”

2015-11-10


Voor de eerste keer dit seizoen hebben we een etentje. Gratis ticket en receptie tijdens de rust aan een all-in prijs van 50 euro. Ter gelegenheid van de thuiswedstrijd KVC Winkel Sport-Sportkring St. Niklaas op zondag 13 december 2015 om 14.30 nodigen we alle supporters en leden uit in het Kleine Meer om 11.30 u stipt.

2015-10-29


Vanaf woensdag 11/11 wedstrijd Winkel Sport-Fc Gullegem zullen er sjaals te verkrijgen zijn 12€/stuk

2015-10-28


“Waar gewonnen wordt, wordt er ook gelachen”
Op Oudenaarde leed een gehavend Winkel zijn eerste nederlaag van het seizoen (1-0). Omdat ook Dender verloor, krijgt Winkel Oudenaarde naast zich aan de kop van de rangschikking.
“Tegen de overwinning van de Oost-Vlamingen kunnen we weinig inbrengen”, is Günther Vanaudenaerde eerlijk. “Uiteraard hadden we wellicht een andere match gekregen als we onze eerste kans hadden verzilverd. Maar toen we na de rust op achterstand kwamen, hadden we niet de veerkracht om terug te slaan. Die nederlaag is nu ook niet meteen een drama. Het weekje rust zal ons goed uitkomen om de geblesseerden op te lappen. Uiteraard was het beter geweest dat we met een zege even konden genieten. Een nederlaag draag je een paar dagen mee.”
Günther Vanaudenaerde mocht bij Club Brugge, het Nederlandse NEC, Westerlo, OH Leuven en vorig seizoen Antwerp, van het allerhoogste proeven. “Of ik even moest slikken bij mijn eerste kennismaking met de accommodatie van Winkel”, herhaalt de 31-jarige ex-belofteninternationaal. “Als je de sportieve ladder afdaalt, weet je dat je met minder zal moeten tevreden zijn. Maar dat deert mij niet. Een kleedkamer blijft een kleedkamer. De ene is alleen wat groter dan de andere. En ook de bal is in derde klasse rond. Met Winkel heb ik het getroffen. Het is een toffe bende. Maar dat is in voetbal meestal zo als de resultaten meevallen. Van eerste klasse tot in vierde provinciale, waar gewonnen wordt, wordt er ook gelachen.”

2015-10-24


“Het is altijd al harken om aan de nodige punten te geraken”
Vandaag om 02:55 door HEIDI VANDEWYNCKELE Winkel Sport trekt vandaag als ongeslagen leider naar Oudenaarde. De Oost-Vlamingen zijn sterk bezig en lieten vorige week Gent-Zeehaven met 5-1 een poepje ruiken. Winkel moest bij datzelfde Gent-Zeehaven met een 1-1 genoegen nemen.Oudenaarde kondigt zich aan als een gevaarlijke tegenstander. De Oost-Vlamingen scoren met 30 doelpunten tegenover 23 voor Winkel alleszins een stuk vlotter dan de rood-zwarten. Vorige zaterdag walste Oudenaarde met 5-1 over Gent-Zeehaven.

“Cijfers die voor zich spreken”, zegt Felix Reuse. “Maar daarom staan we nog niet te bibberen en te beven. Je moet de wedstrijd gezien hebben om een oordeel te kunnen vellen. Op Gent-Zeehaven kwamen wij aanvankelijk ook goed voor de dag. Tot de thuisploeg de gelijkmaker scoorde en onze motor aan het sputteren sloeg. Het is een beetje de rode draad door ons seizoen. Uiteraard is er geen enkele reden om aan de Klaagmuur te staan. We staan eerste en zijn nog altijd ongeslagen. Maar het mocht inderdaad nog iets meer zijn. Uitgezonderd onze eerste match en zege tegen Temse, is het altijd harken om aan de nodige punten te geraken.”

Felix Reuse koos vorig seizoen voor tweedeklasser RC Mechelen en moest er een gans seizoen vechten tegen de bierkaai. “Ik hoopte een stap vooruit te zetten, maar het werden er uiteindelijk twee achteruit”, concludeert Felix Reuse. “Achteraf kreeg ik vaak de opmerking dat ik de verkeerde keuze maakte. Maar dat is bullshit en goedkope prietpraat achteraf. Ik was 24 jaar, kreeg de kans om in tweede klasse te gaan spelen. Niet bij FC Poelkapelle, maar bij RC Mechelen, toch een club met een grote traditie. Goed, ik sloeg de bal mis, kwam in een club terecht die door een slecht beleid op de dool was. Jammer, maar helaas.”

Deze week deden geruchten de ronde dat de 35-jarige Bjorn Ruytinx, momenteel op een zijspoor bij eersteklasser KV Oostende, na de winterstop de oversteek zou maken naar Winkel.

“Dat hebben we ook gehoord en gelezen”, zegt Felix Reuse. “Dit bericht was niet meer of minder puur riooljournalistiek. Een of andere journalist wilde zich belangrijk maken en stuurde het bericht zonder zich te informeren de wereld in. Uiteraard konden ze er hier niet mee lachen. Bjorn Rutinckx is een goede vriend van Günther Vanaudenaerde en was op een wedstrijd aanwezig. Meteen werden de verkeerde conclusies getrokken.”

“Nicolas Lombaerts, nog een vriend van Günther, was hier twee weken geleden ook aanwezig. Daarom verlaat hij het Russische Zenit Sint-Petersburg nog niet om bij ons te komen spelen.”

2015-10-21


Beste supporters van de onderbouw Winkel Sport. Vanaf heden kunnen jullie alle communicatie rond de onderbouw Winkel Sport volgen via de volgende link http://www.bloggen.be/wsponderbouw/
Er zal eveneens een link worden gemaakt naar deze blog op de website van Winkel Sport. Met dank aan Trevor Demeyere. Op deze manier hoopt Steven een betere communicatie te creëren naar de jeugd.

2015-10-21


Voor de match FC Dender-Winkel Sport zijn er nog steeds een aantal plaatsen vrij

Zaterdag 14 nov 2015
Stipt te vertrekken aan de Velodroom
Prijs: Bus+Ticket: 30 euro

Inschrijven kan via Axel/Kyara: 0495933953/0494504963 of via Facebook

2015-10-21


De berichtgeving dat Bjorn Ruytinx van KV Oostende tijdens de winterstop naar Winkel zou overstappen is een fabeltje.